ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Για την Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για την Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ»

 Η απόφαση της διοικούσας επιτροπής ΠΟΣΔΕΠ για το νέο νόμο-πλαίσιο δεν διαφέρει ουσιαστικά πουθενά από τις εξαγγελίες του υπουργείου. Μάλιστα σε κάποια σημεία είναι σαν φωτοτυπία του.

Ανάμεσα στα πολλά «αγωνιστικά» που λέει η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ αναφέρεται ξεκάθαρα στην αναγκαιότητα ύπαρξης του νόμου-πλαισίου, δηλώνει την συμμετοχή της στο προαποφασισμένο διάλογο, κάνει λόγο για χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανάλογα με την αξιολόγηση τους με τα κριτήρια των επιχειρήσεων, την κατάργηση των μεταγραφών, τα διαφορετικά προγράμματα σπουδών ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων ανά Ίδρυμα, το κυνήγι καταρτίσεων και πιστοποιητικών μέσω της «Δια Βίου Μάθησης» και άλλα πολλά.

Όσο και να ψάξει κανείς δεν θα μπορέσει να εντοπίσει ούτε μία πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ που να διαφοροποιείται από την ουσία του νόμου.

Μάλιστα οι υπερασπιστές της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ δηλώνουν ότι «θα κινητοποιηθούν με δυναμικό τρόπο»(!!!) εάν τολμήσει το υπουργείο τους φέρει ξενόφερτους managers και χάσουν οι ίδιοι την θεσούλα τους στην διοίκηση των Πανεπιστημίων.

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝοδοιπόρων του που οι δυνάμεις τους είναι ηγεσία στην ΠΟΣΔΕΠ.

Αποκαλύπτονται επίσης η κυβερνητική παράταξη, η ΠΑΣΠ, αλλά και οι οπορτουνιστικές γκρούπες ΕΑΑΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ που όσα χρόνια ήταν αγκαλιά και έδιναν αγωνιστικό προφίλ στους μεγαλοκαθηγητές και τις πρυτανικές αρχές που τώρα συγκροτούν μαζί τους κοινό μέτωπο στα πλαίσια του «αντιδιαλόγου».

 

Απώτερος τους στόχος είναι να αποκρύψουν την ταξικότητα των μέτρων, ότι σε λίγο καιρό το παιδί του εργάτη δεν θα μπορεί να σπουδάσει. Να αποκρύψουν ότι αυτό το σάπιο σύστημα δεν εξωραΐζεται αλλά μόνο ανατρέπεται. Πρέπει να απολογηθούνε για αυτή τους την στάση.

Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές να συστρατευθούν στο πλάι του, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα να οργανώσουν τη πάλη τους, μαζί με αυτό το κομμάτι των πανεπιστημιακών που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν προσκυνάνε νόμους του Υπουργείου, μαζί με τους καθηγητές που συσπειρώνονται στην ΔΗΠΑΚ.

 

Comments are closed.