Πλαίσιο Πάλης για την Απεργία στις 15/12/2010

15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

(Προσυγκέντρωση του ΜΑΣ,10:00 Χαυτεία)

Την Τρίτη 7/12, στις 17:00 όλοι στο Σύνταγμα

κατά της επίσκεψης του Στρος Καν και της αντιλαϊκής πολιτικής

 

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές για άλλη μια φορά να δώσουν δυναμικό παρών με τα μπλοκ του ΜΑΣ στις απεργιακές περιφρουρήσεις και συγκεντρώσεις. Το μάθημα ζωής που πήραμε στο λιμάνι του Πειραιά, στην απεργία των ναυτεργατών και την περιφρούρηση των καραβιών δεν το ξεχνάμε και θα συνεχίσουμε γιατί με τους εργαζόμενους έχουμε κοινό συμφέρον και κοινό αντίπαλο.

 

Φοβούνται την οργανωμένη απάντηση απέναντι τους!

Γι αυτό κάνουν τα πάντα για να μην ξεσηκωθείς.

Ο λαός, η νεολαία δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Έτσι και αλλιώς μόνο οι εργαζόμενοι γονείς μας παράγουν τον πλούτο. Όταν υπήρχε ανάπτυξη πάλι ο λαός αγκομαχούσε και τα μονοπώλια θησαύριζαν.

Επιβάλλεται, χωρίς καμία καθυστέρηση, να οργανώσουμε τώρα τον αγώνα μέσα και έξω απ τις σχολές, για να καταργηθεί το μνημόνιο διαρκείας, για να μην περάσει το «μνημόνιο της Παιδείας». Ενάντια στο νέο προϋπολογισμό που μειώνει τα κονδύλια για την Παιδεία κατά 2 δις €. Οι σημερινές θυσίες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που θα υποστούμε στο μέλλον, αν σκύψουμε το κεφάλι.

 

Η κυβέρνηση καταργεί τον κατώτερο μισθό και τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Μειώνουν μισθούς, καταργούν το πενθήμερο και την Κυριακάτικη αργία και κάνουν Παιδεία-Υγεία εμπόρευμα

 

 

Ειδικά, οι εργαζόμενοι φοιτητές που δουλεύουν ανασφάλιστοι και με μισθό χαρτζιλίκι στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τον επισιτισμό, στον ΟΤΕ και τις νέες τεχνολογίες, στις οικοδομές, οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση για ένα κομμάτι ψωμί, που βοηθάνε τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά των γονιών τους, που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να διαλέξουν μετερίζι.

 

Καμία εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ!

Σκάβουν το λάκκο στους νέους και αυριανούς εργαζόμενους!

 

Τους ξεμπρόστιασε ο ίδιος ο Δασκαλοπουλος του ΣΕΒ ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο Παναγόπουλος μυξόκλαιγε στα κανάλια, ενώ τα είχαν βρει μια χαρά στον 6ωρο κοινωνικό διάλογο!

Οι προδότες αυτοί των εργατών ζήτησαν από τον ΣΕΒ να αναλάβει την κοινωνική του ευθύνη!!! Ζήτησαν από τις αιματορουφήχτρες των εργαζομένων να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους!!! Κανένας εργαζόμενος φοιτητής δεν πρέπει να πάει μαζί τους. Είναι αυτοί που έχουν υπογράψει να μειωθούν μισθοί, να υπάρχουν ελαστικά ωράρια.

Γυρνάμε την πλάτη στα τσιράκια της κυβέρνησης και

της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές!

 

·        Στους μεγαλοκαθηγητες που χρόνια τώρα έχουν πάρει πάνω τους την ιδεολογική στήριξη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που είναι εργολάβοι της διάλυσης των επιστημονικών αντικειμένων, προωθητές των επιχειρήσεων στις σχολές.

·        Στις Συγκλήτους που με την σύμπνοια των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τις απαρτίζουν, σηκώνουν τάχα αντίσταση στις δρομολογημένες αλλαγές. Η «αντίθεση» τους στο ζήτημα της διοίκησης είναι κενό γράμμα αφού δεν αμφισβητούν ούτε στο ελάχιστο την «ανταγωνιστικότητα», την αγορά και τις επιχειρήσεις. Οι όποιες αντιδράσεις τους είναι για να μη χάσουν από τους ξενόφερτους managers τη θεσούλα τους στην διοίκηση των ιδρυμάτων.

·         Στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). Είναι με τα μονοπώλια, υλοποιούν την πολιτική τον κόμματων τους. Δεν είναι ούτε αυτόνομοι ούτε ανεξάρτητοι, πάντα στήριζαν τις αναδιαρθρώσεις. Ο ίδιος ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ που χαρακτήρισε το νόμο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ «casus belli», τώρα τρέχει στο διάλογο με πρόταση φωτοτυπία του νόμου. Τολμούν να μιλούν για διαφάνεια την ώρα που εξαγοράζουν με ρουσφέτια, θέλουν να γλύφουμε και να είμαστε γονατισμένοι σήμερα για μια σημείωση και αύριο για μια δουλειά. Το δήθεν μέτωπο «ενάντια τη Διαμαντοπούλου» κρύβει τις εσωκομματικές τους κόντρες.

·         Oι ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ που λασπολογούν ενάντια στο ΜΑΣ:

ü  Είναι γκεστ σταρ σε όλες τις συγκεντρώσεις των προδοτών των εργατών, των εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτών που έκαναν συνάντηση 6 ωρών με τους βιομηχάνους  και τα έκαναν πλακάκια για το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

ü  Μιλάνε για ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο κίνημα δηλαδή για το πλήρως εξαρτημένο και ελεγχόμενο από την αστική τάξη και τα αστικά ΜΜΕ.

ü  Μιλάνε για χούντα της τρόικα και σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο κυβέρνησης-ΕΕ. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και εκεί χούντα έχει;;;

ü  Σπέρνουν αυταπάτες ότι το ζήτημα θα λυθεί εάν κρατικοποιηθούν 3-4 τράπεζες ή εάν διαπραγματευτούμε το χρέος (δηλαδή πότε και πόσο θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι). Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έκανε επιμήκυνση του χρέους τα μασάνε.

ü  Έχουν σφιχταγκαλιάσματα με ΠΑΣΟΚ και  μεγαλοκαθηγητες που τους γλύφουν για να φτιάξουν κοινά κείμενα όπως στο ΕΜΠ, στα ΤΕΙ Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αυτή δεν είναι ενότητα, είναι συντεχνία και διάσπαση.

 

Επιβάλλεται η κλιμάκωση των αγώνων για να αποκρουστεί η επίθεση.

Κοινό μέτωπο εργαζομένων- μικρών μαγαζατόρων- φτωχών αγροτών- γυναικών- νεολαίας για την ανατροπή

Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ φτιάχνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Μόνο έτσι θα εξασφαλίζεται πλήρης, σταθερή εργασία, θα υπάρχει δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

 

Αγώνας για να μην πτωχεύσει ο λαός

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

·         Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Όχι στους ψευτοδιαλόγους που στήνουν Πρυτανικές αρχές, Σύγκλητοι και μεγαλοκαθηγητές

·         Να μην περάσει ο νέος Νόμος-Πλαίσιο

·         Ούτε ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα.

·         Μηνιαίο επίδομα 600 ευρώ για όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.

·         Έξω οι επιχειρήσεις από τις Σχολές, την έρευνα, καμιάς μορφής ιδιωτικοποίησης

·         Μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.

·         Σταθερή και μόνιμη, αποκλειστική απασχόληση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων

·         Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο. Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές μετά το 12χρονο σχολείο

Comments are closed.