Σχόλιο για τις θέσεις της ΠΑΣΠ πάνω στο νέο Νόμο-Πλαίσιο της κυβέρνησης

Εκτελεστική Γραμματεία

 

Σχόλιο για τις θέσεις της ΠΑΣΠ πάνω στο νέο Νόμο-Πλαίσιο της κυβέρνησης

 

Την Δευτέρα 18/1, ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Α. Θεοδωράκος, έδωσε συνέντευξη για να παρουσιάσει τις θέσεις της ΠΑΣΠ για το νέο νόμο πλαίσιο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

 

1) Σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Γραμματέας της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ΠΑΣΠ στο διάλογο με το Υπουργείο και μάλιστα με δεδομένο – όπως είπε – ότι «συμφωνούμε με το 80% έως 90% των διατάξεων που έχει ο νόμος»! Επιβεβαιώνεται ότι οι θέσεις της ΠΑΣΠ για το νόμο είναι αντίγραφο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, δεν περιμέναμε άλλωστε και κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για το νόμο που ιδιωτικοποιεί παραπέρα τις σχολές, εμπορευματοποιεί τη γνώση, απαγορεύει τις σπουδές σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, επιβάλλει δίδακτρα, μετατρέπει τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ! Πρόκειται για το μνημόνιο της παιδείας! Με αυτό το νόμο συμφωνεί η ΠΑΣΠ κατά 80% – 90%!!!

 

2) «…θα μιλήσουμε πλέον για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την ελληνική παραγωγή και την ελληνική αγορά εργασίας». Να βγαίνουν δηλαδή από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ακόμα πιο φτηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι για να κερδίζει το κεφάλαιο. Γιατί αυτή είναι η κατάσταση στην «ελληνική αγορά εργασίας» για τη νεολαία: περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και δουλειάς λάστιχο, ανασφάλιστη εργασία, μισθοί 592€, ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις. Με αυτή την αγορά εργασίας θέλει η ΠΑΣΠ να συνδέσει καλύτερα τα ιδρύματα!!!

 

3) «…θα πρέπει να υπάρχει αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη σε οποιονδήποτε Πρύτανη ή Πρόεδρο δεν αίρει το άσυλο, σε περίπτωση που παρατηρούνται αυτόφωρα αδικήματα.». Πριν από την κυβέρνηση και την αστυνομία, η ΠΑΣΠ, ανοίγει το θέμα της κατάργησης του ασύλου. Το άσυλο ως γνωστόν έχει ήδη καταργηθεί από την είσοδο των επιχειρήσεων στις σχολές, πράγμα που η ΠΑΣΠ στηρίζει. Αξιοποιεί μάλιστα υπαρκτά φαινόμενα που δημιουργούν προβοκατόρικες ομάδες που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ.

 

4) «…ενδεχομένως έτσι ανοίγει ο δρόμος για συγχώνευση Τμημάτων… Πιστεύουμε ότι η άναρχη διασπορά Τμημάτων πανελλαδικά είναι ένα πρόβλημα». Είναι πρόκληση! Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια πανηγύριζαν όταν φτιαχνόταν σε κάθε χωριό και ένα ΤΕΙ χωρίς αντικείμενο και υποδομές ενώ πλήρωναν οι σπουδαστές για να κερδίζουν σουβλατζίδικα, έμποροι και μεσίτες, τώρα το παίζουν σωτήρες!

 

5) «Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μονιμότητα στους καθηγητές για δυο χρόνια σε αρχική φάση». Δηλαδή μετά τα δύο χρόνια να πάψει η μονιμότητα! Ετοιμάζουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χιλιάδες απολύσεις προσωπικού! Ήδη βλέπουμε πια είναι η κατάσταση με τους συμβασιούχους καθηγητές που είναι επί μήνες απλήρωτοι, θέλουν αυτό να γενικευτεί.

 

6) «…από τις 5 Συνελεύσεις που έγιναν στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, η ΠΑΣΠ ΤΕΙ κέρδισε τις 4. Άρα πρακτικά σημαίνει ότι οι σπουδαστές επικροτούν μια πολιτική…» Επιβεβαιώνεται ότι μοναδικός στόχος της δράσης της ΠΑΣΠ είναι να πείθει τους σπουδαστές για τις θέσεις της κυβέρνησης! Να στρώνει το έδαφος για να περνούν χωρίς να βγει άχνα!   

 

Τώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξή του, την ΠΑΣΠ. Μαζί με τη ΝΔ και τη ΔΑΠ είναι με το μέρος των βιομήχανων και του Υπουργείου. Να οργανωθούν στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ, στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Με την καθημερινή μας δράση να χτίσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θ’ ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική γενικά αλλά και στο χώρο της Παιδείας, πολιτική που με φανατισμό υπερασπίζονται τα στελέχη της ΠΑΣΠ. 

 

Comments are closed.