ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ, και ψήφισε  μαζί με το ΛΑΟΣ στη βουλή, με την όποια ζητούσε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το ΠΑΣΟΚ παρότι καταψήφισε την τροπολογία ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του ασύλου θα λυθεί με τις συνολικότερες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθεί στην παιδεία.

Η μαύρη συμμαχία κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικας, ΕΕ έχει στόχο φτιάξει πιο αντιδραστικούς θεσμούς ώστε να τσακίσει το λαϊκό κίνημα. Σε αυτήν την γενική κατεύθυνση εντάσσεται και η κατάργηση του άσυλου

Η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου το είπε ξεκάθαρα: «Ο φοιτητής ο όποιος συμπεριφέρεται κόντρα στους κανόνες του πανεπιστημίου πρέπει να διαγράφεται δεν υπάρχει άλλη συνταγή». Με λίγα λόγια όποιος αντιδρά οργανωμένα, στα δίδακτρα, τη Νατοϊκή έρευνα, στο σουλατσάρισμα των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, στις περικοπές της φοιτητικής μέριμνας κλπ πρέπει να γνωρίζει τι τον περιμένει…

 Θέλουν να χαράξουν τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας ότι είναι νόμιμη η πολιτική που συσσωρεύει αμύθητο πλούτο σε λίγα χέρια και παράνομη η αντίσταση λαού και νεολαίας. Τους φοβίζει η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση στην βάρβαρη πολιτική που ακολουθούν.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να βγάλουν συμπέρασμα για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατάξεων τους. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο που παίζουν οι ομάδες των δήθεν «αντιεξουσιαστων» και τα στελέχη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΑΚ που η στάση τους είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να νομιμοποιήσει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε, για να καλλιεργηθούν συντηρητικά αντανακλαστικά για τους μετανάστες και το άσυλο. Έχουν βαριές ευθύνες. Πάτησαν πάνω στη διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ-ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση να ξετυλίξει την προβοκάτσια ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ για να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Να πάρουν πάνω τους την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, την ουσιαστική λειτουργία των οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Αυτός είναι ο όρος για την αποτελεσματική και νικηφόρα έκβαση των μαχών που έχουμε μπροστά μας.

Πρώτη απάντηση η συμμετοχή των φοιτητών στην πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.

Comments are closed.