Σχόλιο Για τη στάση των δυνάμεων της εργοδοσίας και του συμβιβασμού στο συνδικάτο μετάλλου Πειραιά

ΣΧΟΛΙΟ

Για τη στάση των δυνάμεων της εργοδοσίας και του συμβιβασμού στο συνδικάτο μετάλλου Πειραιά

Οι δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο, οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) πρέπει να απομονωθούν. Μαζί και οι εκπρόσωποί τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΑΡΕΝ/ΚΟΕ).

Το ίδιο και αυτοί που κράταγαν μέχρι και πριν μερικούς μήνες τα πανό της ΓΣΕΕ, που έδιναν ακροατήριο στους διάφορους Παναγόπουλους και που σήμερα μας καλούν σε κοινή δράση για να φύγει η κατοχή. Πρόκειται για τις δυνάμεις του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους εκπροσώπους τους τα ΕΑΑΚ. Είναι εχθροί του κινήματος. Αυτό το επιβεβαιώνουν οι πράξεις τους.

Μπορεί να είναι γεμάτοι επαναστατικά λόγια στα αμφιθέατρα των πολυτεχνείων και στα περιφερειακά συμβούλια, να εκστομίζουν πύρινους λόγους στις συνεδριάσεις του ΤΕΕ αλλά στους εργάτες την ώρα που τους τσακίζει η ανεργία και η επίθεση του κεφαλαίου παίζουν ρόλο προδοτικό.

Είναι χαρακτηριστικά τα έργα και οι ημέρες τους στο συνδικάτο μετάλλου Πειραιά, ένα συνδικάτο που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ.

* Φτιάχνουν κοινό ψηφοδέλτιο κατ’ απαίτηση της εργοδοσίας, μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

* Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο (και δωροδοκίες) για να πάρουν την πλειοψηφία.

* Καλούν τους εργάτες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, να υποταχτούν, να δεχτούν μείωση του μεροκάματου. Λένε ότι για την ανεργία στη ζώνη φταίνε τα ψηλά μεροκάματα.

* Λένε στην πράξη ότι τα μέτρα ασφαλείας αυξάνουν το κόστος για την εργοδοσία, ότι «δεν μπορεί να σταματά η δουλειά επειδή έχει καύσωνα». Και αυτά σε ένα κλάδο με δεκάδες νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα.

Και η εργοδοσία και οι δυνάμεις που στηρίζουν τα σχέδιά της πήραν απάντηση από τους ίδιους τους εργάτες και με το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του συνδικάτου (πλειοψήφησαν οι ταξικές δυνάμεις) και με το γεγονός ότι οι εργάτες «έδειξαν» την έξοδο στα φερέφωνα των εργολάβων κατά τη διάρκεια της συνέλευσής τους.

Οι εργάτες, η νεολαία που θα είναι η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης έχουν αποκούμπι για να οργανώσουν την πάλη τους. Αυτό είναι το ΠΑΜΕ για τους εργάτες, το ΜΑΣ για τους φοιτητές, τα συντονιστικά των σχολείων για τους μαθητές.

Την Τετάρτη 23 Φλεβάρη δίνουμε ένα ακόμα αγωνιστικό παρόν στην περιφρούρηση της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.

Comments are closed.