22 και 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ

 

 

22 και 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Μαθητή, Μαθήτρια

Έχουμε συναντηθεί στον αγώνα, ήμασταν μαζί!

·         Στις απεργίες του ΠΑΜΕ που συγκλόνισαν τη χώρα. Μαζί το ΜΑΣ και τα Συντονιστικά Αγώνα δώσαμε τη μάχη της απεργίας στο πλάι των γονιών μας.

·         Στις κινητοποιήσεις  κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση που έχουν ξεκινήσει από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-κεφάλαιο σε βάρος των οικογενειών μας.

·         Στις καταλήψεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε σχολεία και σχολές. Βαδίσαμε μαζί, για να αποκρούσουμε την θύελλα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κόντρα στα δικαιώματα μας.

 

Έχουμε κοινό αντίπαλο, την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ.

·         που μας γονατίζει και φέρνει όλα αυτά τα μέτρα που τσακίζουν ότι είχε απομείνει από τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

·         που απολύει τους γονείς μας και μας θέλει να είμαστε εργαζόμενοι με χαμηλές απαιτήσεις και με μισθό χαρτζιλίκι.

·         Αυτή η πολιτική φέρνει ένα νέο νόμο στην Παιδεία. 

Αυτός ο νόμος λέει ότι εσύ θα μπαίνεις σε ένα πλήρως ιδιωτικοποιημένο ΠανεπιστήμιοΑν καταφέρεις να περάσεις στην σχολή θα πληρώνεις δίδακτρα και τελικά θα σου δίνει ένα πτυχίο κουρελόχαρτο που δεν θα σου εξασφαλίζει τίποτα.

 

Έχουμε κοινούς συμμάχους και κοινό συμφέρον.

·         Σύμμαχός μας είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

·         Είναι οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των μικρών μαγαζατόρων (ΠΑΣΕΒΕ) και των φτωχών αγροτών (ΠΑΣΥ), είναι οι σύλλογοι των γυναικών (ΟΓΕ).

·         Είναι οι γονείς μας και η Ανώτατη Συνομοσπονία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

·         Είναι οι αγωνιστές καθηγητές μας που δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν στο πλάι μας και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

 

Να συμμαχήσουμε για την ανατροπή

·         οι μαθητές με τα 5μελή, τα 15μελή και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων

·         οι φοιτητές με τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και τους συλλόγους τους

 

Να βροντοφωνάξουμε «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ότι δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για την μόρφωση μας. Συμφέρον μας είναι ένα σχολείο που δεν θα εξοντώνει αλλά θα μορφώνει. Ένα Πανεπιστήμιο που δεν θα βγάζει φτηνούς και ευέλικτους εργάτες, αλλά επιστήμονες στην υπηρεσία του λαού. Να παλέψουμε συντονισμένα για μια Λαϊκή Παιδεία, για να πάρουν πίσω το Νέο Νόμο-Έκτρωμα που ετοιμάζουν. Αύριο θα είμαστε μαζί εργαζόμενοι, από σήμερα πρέπει να είμαστε μαζί στον δρόμο.

Comments are closed.