ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 18:30

Εκτελεστική Γραμματεία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 18:30

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

με αφορμή το άνοιγμα του

16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει το 16ο συνέδριο της ΠΣΟ που θα γίνει στις 6-10 του Απρίλη στην Αθήνα. Η ΠΣΟ είναι συνδικαλιστική διεθνιστική οργάνωση και αντιπροσωπεύει πάνω από 80 εκατομμύρια εργάτες από όλο τον κόσμο. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την εργατική τάξη και τη νεολαία της πατρίδας μας η επιλογή της Αθήνας  για την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το ΜΑΣ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους φοιτητές και σπουδαστές για να συμμετάσχουν στην μεγάλη διεθνιστική συγκέντρωση στο γήπεδο Ταε-Κβο-Ντο στον Φαληρικό Όρμο την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 6.30μμ με αφορμή το άνοιγμα του 16ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της ΠΣΟ.

Σήμερα το φοιτητικό κίνημα διεθνώς, ειδικά οι φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης (πχ.ESIB) είναι συνδιαμορφωτές των αντιλαϊκών πολιτικών, πλασιέ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, σύμμαχοι των αστικών κυβερνήσεων.

Γνωρίζουμε καλά ότι η ανασύνταξη του διεθνούς εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος θα πυροδοτήσει θετικές ανακατατάξεις, θα επηρεάσει την πορεία και τον προσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος διεθνώς. Μπορεί η μαζική παρουσία των σημερινών φοιτητών και αυριανών εργαζομένων να αποτελέσει ένα αισιόδοξο μήνυμα όχι μόνο για τους 800 αντιπροσώπους-συνέδρους από 100 χώρες, του Συνεδρίου της ΠΣΟ αλλά συνολικά στην παγκόσμια εργατική τάξη. Μαζί της άλλωστε πρέπει να συμπορευτούν οι φοιτητές και σπουδαστές από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπάστες καθηγητές που δεν εμπλέκονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και υπηρετούν το λαό και την επιστήμη τους για την οριστική ανατροπή σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.

 

29-3-2011

Comments are closed.