ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Κάνουμε την αγανάκτηση, οργάνωση για την ανατροπή!

Δυνάμωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στις εκλογές του συλλόγου σου ψήφισε Πανσπουδαστική ΚΣ


Φοιτητή-Φοιτήτρια

Σπουδαστή-Σπουδάστρια,

Μπροστά στις φοιτητικές-σπουδαστικές εκλογές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε καλεί να στηρίξεις τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας που συγκροτούνται σε κάθε σύλλογο. Και με αυτό τον τρόπο να δυναμώσεις τον αγώνα και την πάλη.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ είναι μαχητικό και δραστήριο κομμάτι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών..

Μπροστά στις εκλογές των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων για ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων κάνε κριτήριο ψήφου:

· Τις σύγχρονες ανάγκες μας, πως πρέπει να ζούμε σήμερα με βάση τον πλούτο που παράγεται. Mη δεχτείς τα βάρη που φορτώνουν με αφορμή την κρίση σε σένα και την οικογένεια σου όταν δεν έχουμε καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα

· Το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μη νομιμοποιήσεις το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα,

· Το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου την ώρα που μετατρέπουν την σχολή που σπουδάζεις σε επιχείρηση, που κουμάντο θα κάνουν οι εταιρίες,

· Τη δυνατότητα να ζουν οι λαοί ειρηνικά την ώρα που εμπλέκεται η Ελλάδα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους για να αυξηθεί η επιρροή της αστικής τάξης της χώρας

Κάνε κριτήριο ψήφου όλη σου τη ζωή

Οι εκλογές είναι ένα όπλο στα χέρια σου και μια ευκαιρία:

Για να καταγράψεις την οργή σου, την αγανάκτησή σου, το θυμό σου, την καταδίκη σου στο βάρβαρο μνημόνιο, στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που έχουν και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Για να “μαυρίσεις” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτούς που σου μαύρισαν τη ζωή.

Δώσε απάντηση στην πολιτική των βιομηχάνων και της Ε.Ε

και στα νέα αντιδραστικά τους μέτρα για να γλιτώσουν τα κέρδη τους από την κρίση τους!

Έχουν σκάσει από τα κέρδη που έχουν βγάλει από τη δουλειά των εργαζόμενων γονιών μας! Θέλουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Με μέτρα που θα κρατήσουν για όλα τα επόμενα χρόνια! Την ελαστική απασχόληση και τα ωράρια, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τους μισθούς πείνας με ατομικές συμβάσεις και εκβιασμούς, την ιδιωτικοποίηση και την ένταση των ταξικών φραγμών στην παιδεία, την πλήρη υποταγή των ΑΕΙ και ΤΕΙ στις οικονομικές, ιδεολογικές και πολιτικές απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.

Τιμώρησε τα κόμματά τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

και τις παρατάξεις τους στις σχολές ΔΑΠ και ΠΑΣΠ!

Όλα τα παραπάνω μέτρα είναι οι θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι δηλώσεις στελεχών τους, τα προγράμματά τους. Μόνη τους έγνοια είναι να πείσουν το κεφάλαιο ποιος μπορεί καλύτερα. Για αυτό θέλουν οι παρατάξεις τους την ψήφο των φοιτητών, για να πουν ότι τους έχουν στο τσεπάκι. Θα την χρησιμοποιήσουν σαν ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα τους. Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες πιστά συμβάλουν σε κάθε αντιεκπαιδευτικη αναδιάρθρωση. Η πρόσφατες θέσεις τους είναι ευθυγραμμισμένες με τον επικείμενο νόμο, θέλουν τους συλλόγους όργανα του κράτους πλασιέ των επιχειρήσεων.

Όταν σου λένε ότι «μην ασχολήσε παρά μόνο με τη σχολή σου» θέλουν να κρύψουν ποιος φταίει για την κατάσταση που βιώνεις εσύ και η οικογένεια σου, ποιος φταίει για την κατάσταση και στη σχολή σου.

Αν από τις εκλογές στο Σύλλογο σου δε βγουν αυτή τη φορά συντριπτικά ηττημένες ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, τα στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι σαν να επιβραβεύεις τα αντιλαϊκά μέτρα, σαν να φουσκώνεις τα πανιά της αντιλαϊκής επίθεσης.

Καμία εμπιστοσύνη στις ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ!


Είναι πρωταγωνιστές της αντί ΜΑΣ και αντί ΠΑΜΕ επίθεσης με λάσπη και ψέματα. Ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια συμπόρευσης με το ταξικό εργατικό κίνημα και την ίδια στιγμή συμμαχούν σε ομοσπονδίες, συνδικάτα, σωματεία με της δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Κρύβουν την πραγματική αιτία της κρίσης σπέρνοντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό χωρίς συνολικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Πρώτοι αναπαρήγαγαν τα περί Γκόλντεν Μπόιζ, και καζινοκαπιταλισμου, προσπάθησαν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία της κρίσης. Λένε πως στην Ελλάδα υπάρχει κατοχή. Παλεύουν για μια αναδιαπραγμάτευση χρέους, κρύβουν ότι τα μετρά δεν παίρνονται για το χρέος αλλά για να φτηνύνει η εργατική δύναμη, καλύπτουν νόμιμη κλεψιά του ιδρώτα των εργαζομένων. Έχουν βαριά ευθύνη για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο φοιτητικό κίνημα, πολέμησαν με κάθε τρόπο την διεξαγωγή των εκλογοαολογιστικων συνελεύσεων και νομιμοποίησαν με την υπογραφή τους τα διαπαραταξιακα μαζώματα.

Την ώρα που οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό για την οργάνωση του αγώνα αυτές οι ομάδες μαζί με το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο τα έβρισκαν για να χτυπήσουν το ΜΑΣ με ψέματα και τραμπουκισμούς. Συνέπλεαν ώστε να μη συναντηθούν οι φοιτητές και σπουδαστές με το ανατρεπτικό κίνημα και να συνεχίσουν οι σύλλογοι να παραμένουν διαλυμένοι. Έχουν ευθύνη γιατί νοθεύουν το ριζοσπαστισμό, συκοφαντούν τον αγώνα, έστρωσαν το χαλί για να αποδεχτούν οι φοιτητές τους αρνητικούς συσχετισμούς και τον εκφυλισμό.

Σκέψου: Η αποχή και το άκυρο βολεύει την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αυτούς που σήμερα ελέγχουν τους συσχετισμούς και κρατάνε το κίνημα και τους συλλόγους μας διαλυμένους. Τώρα είναι η ώρα! Κάνε την αμφισβήτηση, οργάνωση για την ανατροπή.

Δυνάμωσε το Μέτωπο αγώνα σπουδαστών γιατί:

· σε προειδοποίησε για την θύελλα που ήρθε, μιλώντας ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα για την κρίση και την καπιταλιστική οικονομία αποκαλύπτοντας τον ύπουλο ρολό που παίζουν όσοι μιλάνε για διαχείριση του χρέους για αναδιάρθρωση κλπ,.

· πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των αιτιών του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Λιβύη, το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης

· μπήκε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα, σε κάθε εξάμηνο και εργαστήριο. Για αυτά που μας καίνε, για το δικαίωμα στην μόρφωση, στις πραγματικά δωρεάν σπουδές, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.

· Ανέδειξε τα ζητήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών, δίνει μάχη για δημόσια και δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, για να μην πληρώσει κανείς φοιτητής ούτε 1€ από την τσέπη του για να σπουδάσει, για να μην κλείσουν λέσχες σίτισης, για να μην παραδοθούν οι εστίες στους ιδιώτες.

· ενημέρωσε κάθε φοιτητή και σπουδαστή, για τις νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην παιδεία που εξήγγειλε το αρμόδιο υπουργείο, οι οποίες  μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους σπουδαστές σε πελάτες.

· έδωσε μάχη για να γίνουν εκλογοαπολογιστικες συνελεύσεις σε κάθε σύλλογο και να ορίσουν οι φοιτητές τις εκλογές τους. Καταγγείλαμε πλατιά στου φοιτητές τα διαπαραταξιακα μαζώματα

· βοηθήσαμε να κάνουν για πρώτη φορά το βήμα της απεργίας εκατοντάδες νέοι και νέες. Να συμπορευτεί το φοιτητικό με το εργατικό λαικό κίνημα. Καταφέραμε να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων εργαζόμενων-σπουδαστών.

Διεκδικούμε:

· Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές και τους μαθητές να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια

· Ενιαίες προπτυχιακές σπουδές που θα παρέχουν ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση και ταυτόχρονη επαγγελματική επάρκεια. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση κατοχύρωσης της πρόσβασης στο επάγγελμα

· Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους

· Μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και μετανάστες φοιτητές και σπουδαστές

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και δημιουργία δημόσιων δωρεάν επαγγελματικών σχολών. Κατάργηση κάθε είδους κολεγίων – κέντρων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης

· Καμία Επιχειρηματική Δραστηριότητα στην Παιδεία

· Σύγχρονες, πλήρεις και ασφαλείς κτιριακές δομές σε σχολεία-ΑΕΙ-ΤΕΙ χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών.

· Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και κάλυψη με μόνιμο επιστημονικό δυναμικό των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Στα ΤΕΙ δεν μπορεί να συνεχίσουν να είναι απλήρωτοι οι καθηγητές μας και χιλιάδες συμβασιούχοι να είναι όμηροι

· Δωρεά Υγεία – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμία επιχειρηματική Δραστηριότητα στην Υγεία

· Τα βασικά κέντρα και οι δομές παραγωγής τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού να ανήκουν στο Λαό, να εξυπηρετούν τις ανάγκες του και την κοινωνική πρόοδο.

· Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Με τη δράση και την ψήφο να βάλεις και συ το λιθαράκι σου για να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων. Αλλάζοντας τους συσχετισμούς στον κάθε σύλλογο μπορεί να γίνει ένα βήμα στη ζωντάνια και λειτουργία των συλλόγων, στην εκλογή αγωνιστών εκπροσώπων και μαχητικών οργάνων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών κάλεσε κάθε φοιτητή και σπουδαστή σε ανυπακοή και ρήξη με την  παιδεία που υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και τις ανάγκες των μονοπωλίων. Καλεί σε πάλη  για την παιδεία των αναγκών του λαού. Η λαϊκή οικογένεια σπουδάζει τα παιδιά της με κόπο και θυσίες, για να περιφέρονται από χώρα σε χώρα και από κλάδο σε κλάδο, φτηνό εργατικό δυναμικό, αναλώσιμο υλικό των επιχειρήσεων. Το πανεπιστήμιο που φτιάχνουν δεν το φτιάχνουν για μας και το λαό μας αλλά για τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τις επιχειρήσεις τους.

Εμείς θέλουμε η επιστήμη να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, να πολεμά τον σκοταδισμό και την αμάθεια, να αξιοποιείται στην προστασία του εργαζομένου στη δουλειά, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Παλεύουμε πλάι στο ριζοσπαστικό κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων μας  που διδάσκει αλήθειες, που νοιάζεται και αντιπαρατίθενται στη στρέβλωση της επιστημονικής σκέψης, που δε συμμετέχουν στην οικονομική διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα, στέκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στους συμμάχους της μέσα στα Πανεπιστήμια.

Όσο δυναμώνει το ΜΑΣ δυναμώνει η κοινωνική συμμαχία των σπουδαστών με τους εργάτες, του φτωχούς αγρότες, τους μικρούς μαγαζάτορες, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τους μαθητές. Ανοίγει ο δρόμος για την κοινωνία που ο λαός κάνει κουμάντο και όχι τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Η κοινωνία που η Παιδεία θα είναι λαϊκή πραγματικά λαϊκή.

Comments are closed.