Κάλεσμα πάλης στους εργαζόμενους φοιτητές στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ

Κάλεσμα πάλης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

στους εργαζόμενους φοιτητές

στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ,

 

Δώστε απάντηση στην πολιτική των βιομηχάνων και της Ε.Ε, στα νέα   αντιδραστικά τους μέτρα για να γλιτώσουν τα κέρδη τους από την κρίση τους!

 

Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησαν τόσα χρόνια στον ΟΤΕ οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ήταν αυτή της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος σε μεγάλο μονοπωλιακό όμιλο, όπως ακολουθούν σήμερα και μια σειρά ΔΕΚΟ.

 

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και δείχνουν ότι η Deutsche Telecom ήξερε που πήγαινε. Το 2007 τα κέρδη του αυξήθηκαν κατά 145%, ενώ σε καθαρά ξεπερνούσαν τα 309 εκατομμύρια €. Το 2010 μάλιστα, εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, τα κέρδη άγγιξαν τα 2 δις €!!!

Την ίδια ώρα όμως οι τηλεπικοινωνίες δεν έγιναν πιο φθηνό αγαθό, όπως μας έλεγαν ότι θα συμβεί με την «απελευθέρωση», ίσα ίσα τα τιμολόγια αυξήθηκαν. Για τους εργαζόμενους οι εργασιακές σχέσεις χειροτερεύουν, εφαρμόστηκε η ημιαπασχόληση, επιβλήθηκαν εθελούσιες έξοδοι, αύξηση ωραρίου, μείωση αποδοχών.

Οι πρόσφατες αντεργατικές εξελίξεις στον ΟΤΕ και γενικότερα στις επιχειρήσεις του κλάδου τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, είναι μέρος της σχεδιασμένης επίθεσης των εργοδοτών, με τις πλάτες της κυβέρνησης- των κομμάτων της πλουτοκρατίας- της τρόικα- των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Όλοι μαζί είναι ενάντια στους εργαζόμενους.

Μετά τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών σε WIND, Vodafone, Intracom, ήρθε η σειρά του ομίλου ΟΤΕ με τις απολύσεις στην COSMOTΕ. Τώρα μάλιστα η διοίκηση προσπαθεί να χτυπήσει το ωράριο των εργαζομένων συνολικά, αυξάνοντας τον χρόνο εργασίας αλλά όχι και τους μισθούς, δηλαδή επιχειρεί περαιτέρω μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης. Οι αλλαγές που προσπαθούν να περάσουν στον ΟΤΕ θα είναι χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων για τους συναδέλφους συνολικότερα όλου του κλάδου.

Τα μέτρα που παίρνουν θα κρατήσουν για όλα τα επόμενα χρόνια! Θα τα βρούμε μπροστά μας!

 

Ένα είναι σίγουρο: Έχουν σκάσει από τα κέρδη που έχουν βγάλει από τη δουλειά των εργαζόμενων γονιών μας! Θέλουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους! Με την ελαστική απασχόληση και τα ωράρια, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τους μισθούς πείνας με ατομικές συμβάσεις και εκβιασμούς, την ιδιωτικοποίηση και την ένταση των ταξικών φραγμών στην παιδεία, την πλήρη υποταγή των ΑΕΙ και ΤΕΙ στις οικονομικές, ιδεολογικές και πολιτικές απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.

Παρ’ όλες τις παραπάνω εξελίξεις οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο εργατικό κίνημα, η ΓΣΕΕ, η ΟΜΟΕ-ΟΤΕ, έβαλαν πλάτη με την όλη στάση τους το προηγούμενο διάστημα, προετοιμάζοντας το έδαφος, λέγοντας ψέματα για την ουσία των μέτρων και για τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής, καλούσαν τους εργαζόμενους να κρατήσουν στάση αναμονής(!) εκτονώνοντας οποιαδήποτε αγωνιστική διάθεση υπάρχει. Με τη βοήθεια της ξεπουλημένης ηγεσίας του ΟΤΕ το προσωπικό έχει ήδη μειωθεί κατά 5500 εργαζόμενους!

Στην ίδια λογική κινούνται και οι πολιτικές δυνάμεις τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που πιστά συμβάλλουν σε κάθε εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και προσπαθούν να κρύψουν ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση που βιώνουμε.

Αν και από τις εκλογές στο Σύλλογο σου δε βγουν αυτή τη φορά συντριπτικά ηττημένες ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, τα στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι σαν να επιβραβεύεις τα αντιλαϊκά μέτρα, σαν να φουσκώνεις τα πανιά της αντιλαϊκής επίθεσης.

Καμία εμπιστοσύνη στις ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ! Είναι χαρακτηριστική η στάση που κρατάνε τα μέλη τους που δουλεύουν στον ΟΤΕ. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνούνται να γραφόμαστε οι συμβασιούχοι στο επιχειρησιακό σωματείο του ΟΤΕ, επιβεβαιώνοντας το διασπαστικό και συντεχνιακό τους ρόλο. Οι ίδιοι που εμφανίζονται σε κάποιες σχολές με ανώδυνες και ανέξοδες υπερεπαναστατικές κορόνες, στο χώρο δουλειάς τους έχουν να επιδείξουν απεργοσπασίες, απουσία από τις κινητοποιήσεις, άλλοι μάλιστα έσπευσαν πρώτοι να υπογράψουν την «τροποποιητική» σύμβαση που εμφάνισε η διοίκηση για το νέο ωράριο!

Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι φοιτητές πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να μαζικοποιήσουμε το κλαδικό συνδικάτο και τις ήδη υπάρχουσες σωματειακές επιτροπές. Με τη δράση και την ψήφο να βάλεις και συ το λιθαράκι σου για να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων.

Δυνάμωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Αλλάζοντας τους συσχετισμούς στον κάθε σύλλογο μπορεί να γίνει ένα βήμα στη ζωντάνια και λειτουργία των συλλόγων, στην εκλογή αγωνιστών εκπροσώπων και μαχητικών οργάνων.

Κάνουμε την αγανάκτηση, δύναμη ανατροπής!

Στις εκλογές του συλλόγου σου ψήφισε Πανσπουδαστική ΚΣ

Comments are closed.