ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΝΟΙΚΙΑ!

Γραμματεία μεταναστών

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΒΙΒΛΙΑ, ΝΟΙΚΙΑ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιο αποφασισμένη από ποτέ συνεχίζει την επιθεση σε βάρος του λαού. Η ΝΔ έχει ψηφίσει 22 από τις 40 διατάξεις και ταυτόχρονα κοροϊδεύει το λαό και την νεολαία ότι τάχα είναι ενάντια στο μνημόνιο. Ο Νόμο Πλαίσιο για την Παιδεία μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις, τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ, βάζουν δίδακτρα, κόβουν τα δωρεάν βιβλία τσακίζουν την φοιτητική μεριμνά. Θα πρέπει να βάλουμε το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη για να σπουδάσουμε, μας εξαναγκάζουν να παρατήσουμε τις σπουδές μας.


Οι μετανάστες γίνονται πολιορκητικός κριός για να περάσουν τα μετρά. Σήμερα καλούν τους μετανάστες να πληρώσουν δίδακτρα, βιβλία, νοίκια στις εστίες, σε λίγο καιρό θα ζητήσουν από όλους!

Επιστρατεύουν την τρομοκρατία ποντάρουν στον φόβο των μεταναστών, αξιοποιούν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά που κυβέρνηση και μηχανισμοί έχουν καλλιεργήσει, με τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας με τις διακηρύξεις περί μηδενικής ανοχής και ότι δεν χωράει άλλους μετανάστες η Ελλάδα, ότι φταίνε για την ανεργία, την εγκληματικότητα και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.


Απομόνωσε ΝΔ ΠΑΣΟΚ και τις παρατάξεις τους στις σχολές είναι το ίδιο πράγμα στηρίζουν με χεριά και με πόδια αυτή την πολιτική. Μη φοβάσαι, μην τσιμπάς στα διλλήματα τους. Οι περισσότεροι δουλεύουμε από το πρώτο έτος για να τα βγάλουμε πέρα, νιώθουμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση, την μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία.

Εμπιστεύσου το ΜΑΣ

Σε έχει προειδοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες για τον Νόμο Πλαίσιο, έχει δώσει μάχες για τα προβλήματα μας (σίτιση, στέγαση, βιβλία κ.ά.). Πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης με τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σύλλογο, σε κάθε τμήμα. Οργανώσου στις επιτροπές αγώνα. Χρειάζεται κοινή πάλη ελλήνων και ξένων σπουδαστών πλάι στο ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία μέσα από την ενίσχυση της συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Πάρτε τώρα πίσω το άθλιο «μνημόνιο» της παιδείας, το νέο νόμο πλαίσιο!
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως
  • Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην πιστοποίηση και τη «δια-βίου μάθηση» που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση

Comments are closed.