Κάλεσμα αγώνα προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες

Μαθητή, Μαθήτρια

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι η συσπείρωση των συλλόγων των φοιτητών και των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστήμια. Είναι ο οργανωτής της πάλης των φοιτητών!

Έχουμε συναντηθεί στον αγώνα:

·      Ήμασταν μαζί στις απεργίες που συγκλόνισαν τη χώρα.

·      Στις κινητοποιήσεις δίπλα στους γονείς μας κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση που έχουν ξεκινήσει από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-κεφάλαιο, και οι βοηθοί τους Μπακογιάννη Καρατζαφέρης

·      Στις καταλήψεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε σχολεία και σχολές. Βαδίσαμε μαζί, στην πάλη για παιδεία για το λαό και όχι για τα μονοπώλια και τις επιχειρήσεις.

Ήδη ζεις τι εννοούσε η υπουργός όταν δήλωνε: «πρώτα ο μαθητής», «νέο σχολειό». Στο σπίτι σου, όπως και στο δικό μας, συζητάμε τα ίδια πράγματα.

·      πως θα τα βγάλουμε πέρα με τους νέους φόρους;

·      πως θα βρούμε δουλειά;

·      πως θα σπουδάσουμε;

Το «νέο σχολειό» είναι το σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, με αίθουσες που σας στοιβάζουν σαν σαρδέλες. Είναι το σχολειό των ταξικών φραγμών που θα σπρώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκαταρτιση και στην εργασία με μισθό χαρτζιλίκι.

 Αν καταφέρεις και περάσεις το γολγοθά του σχολείου σε περιμένουν κι άλλα. Ο νόμος που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σου στερεί το δικαίωμα στην επιστημονική μόρφωση, ξεπουλάει την φοιτητική μέριμνα σε ιδιώτες, εντείνει κι άλλο τους ταξικούς φραγμούς. Όποιος καταφέρνει να ολοκληρώνει τις σπουδές του θα παίρνει ένα πτυχίο κουρελόχαρτο που δεν θα του εξασφαλίζει τίποτα.

Για αυτά που ζεις και θα ζήσεις υπάρχει ένοχος, είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ

Έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινό συμφέρον, κοινούς συμμάχους.

Μαθητές-φοιτητές σπουδαστές να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει

Σύμμαχός μας είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Είναι οι μικροί μαγαζάτορες,  οι φτωχοί αγρότες, οι γονείς μας, οι αγωνιστές καθηγητές μας που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Να συμμαχήσουμε για την ανατροπή

Οι μαθητές με τα 5μελή, τα 15μελή και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι φοιτητές με τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και τους συλλόγους τους. Να βροντοφωνάξουμε «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για την μόρφωση μας.

Συμφέρον μας είναι ένα σχολείο που δε θα εξοντώνει αλλά θα μορφώνει. Ένα Πανεπιστήμιο που δε θα βγάζει φτηνούς και ευέλικτους εργάτες, αλλά επιστήμονες στην υπηρεσία του λαού. Να παλέψουμε συντονισμένα για τη Λαϊκή Παιδεία των αναγκών μας, για να μην εφαρμοστεί ο νέος Νόμος-Έκτρωμα. Αύριο θα είστε φοιτητές και σπουδαστές, θα είμαστε όλοι μαζί εργαζόμενοι. Από σήμερα λοιπόν πρέπει να είμαστε μαζί στον δρόμους.

Comments are closed.