Για την πρόσφατη άθλια ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ως μακρύ χέρι του υπουργείου παιδείας και πρόθυμου υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καιρό τώρα κάνουν τα πάντα για να υλοποιηθεί η βάρβαρη πολιτική σε ΑΕΙ – ΤΕΙ (είσοδος επιχειρήσεων, εφαρμογή νέου νόμου – πλαίσιο, ψήφιση πετσοκομμένων προϋπολογισμών κλπ).  Τώρα, με αφορμή επιθέσεις των μέχρι πρότινος συμμάχων τους εναντίον καθηγητών που πρωτοστατούν στην εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο απαιτούν κατάργηση του ασύλου και καταστολή κάθε αγώνα μέσα στα ιδρύματα.

 Έχει μάλιστα το θράσος η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ να απαιτεί παρέμβαση του υπουργείου παιδείας και των διοικήσεων των ιδρυμάτων για «να πετύχουν την απρόσκοπτη και αδιατάρακτη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και λοιπών ακαδημαϊκών λειτουργιών». Δηλαδή σε απλά ελληνικά : «τα κεφάλια μέσα, τσακίστε όποιους αγωνίζονται, εφαρμόστε το νέο νόμο – έκτρωμα».

Το φοιτητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει την πάλη του. Να απομονώσει τους φοιτητοπατέρες των ΠΑΣΠ – ΔΑΠ , να απομονώσει τις τυχοδιωκτικές ενέργειες ομάδων που αξιοποιούνται για την κατάργηση του ασύλου και τη συκοφάντηση του αγώνα. Οι τραμπουκισμοί καθηγητών και αυτές οι ενέργειες δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τον οργανωμένο αγώνα

Ο νέος νόμος – πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί, οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά. Κανένας φοιτητής και καθηγητής να μην πάρει μέρος.

Comments are closed.