ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Καταγγέλλουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε στο ΤΕΙ Αθήνας από τον πρόεδρο και το συμβούλιο του ΤΕΙ, τις παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και ορισμένων καθηγητών μπροστά στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 1η Δεκέμβρη.

 

Συγκεκριμένα:

 

·        Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νίνος Δημήτρης με τους διευθυντές των σχολών κοινοποίησαν την απόφασή τους ότι από δω και πέρα θα γράφουν «στα παλιά τους τα παπούτσια» τις συλλογικές αποφάσεις των σπουδαστών. Με το έτσι θέλω επιχείρησαν να κάνουν κανονικά τα μαθήματα στη ΣΤΕΦ και στη ΣΓΤΚΣ παρότι οι σύλλογοι είχαν πάρει απόφαση να είναι κλειστές οι σχολές και να συμμετέχουν οι σπουδαστές στην απεργία.

·        Την επόμενη μέρα της απεργίας έγινε Συμβούλιο της ΣΤΕΦ και με πρόταση του διευθυντή της σχολής κ. Τριάντη καταδίκασαν την Επιτροπή Αγώνα της ΣΤΕΦ επειδή περιφρούρησε την απόφαση του συλλόγου για κλειστή σχολή. Ο ίδιος μια μέρα πριν έσκισε την απόφαση του Συλλόγου και έβριζε τους σπουδαστές που μαζεύονταν να κατέβουν στην απεργία.

·        Η ΠΑΣΠ τις προηγούμενες μέρες έλεγε στα μαθήματα ότι οι επιτροπές ετών είναι παράνομες, άρα και «όποια απόφαση παίρνεται είτε σε έτος, είτε σε εργαστήριο για συμμετοχή στην απεργία είναι παράνομη»(!!!). Τρομοκρατούσε τους σπουδαστές λέγοντάς τους ότι «ακόμα και εκεί που έχει παρθεί απόφαση τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά και όσοι δεν πάνε θα πάρουν απουσίες». Στο Συμβούλιο της ΣΤΕΦ συμφώνησε με τον κ. Τριάντη κι ας είχε ψηφίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέρ για συμμετοχή στην απεργία.

·        Η ΔΑΠ σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών στο ΤΕΙ ψήφισε κατά της συμμετοχής στην απεργία για να μην χαθεί το εξάμηνο(!!!). Έμπαιναν μπροστά τα στελέχη τους παντού όπου γινόταν συνέλευση έτους ή εργαστηρίου για να την διαλύσουν και να μην πάρουν οι σπουδαστές απόφαση για τη συμμετοχή τους στην απεργία. Στο συμβούλιο της ΣΤΕΦ δεσμεύτηκε να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο των Σπουδαστών για να καταδικάσει τις δυνάμεις του ΜΑΣ στη σχολή.

·        Διάφοροι καθηγητές για να δείξουν πόσο υπάκουοι είναι στον πρόεδρο έκαναν μάθημα ακόμα και στο γραφείο τους (!!!), αφού η αίθουσα ήταν κλειστή. Άλλοι έβριζαν τους σπουδαστές που είχαν πάρει αποφάσεις συμμετοχής και τους απειλούσαν ότι θα πάρουν απουσίες και θα κοπούν από τα εργαστήρια.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι εντολοδόχοι της μαύρης κυβέρνησης και του υπουργείου. Θέλουν να καταστείλουν τους συλλογικούς αγώνες των σπουδαστών, να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση τους. Φοβούνται την οργάνωση της πάλης των σπουδαστών σαν το διάολο το λιβάνι. Μας θέλουν από 18 και 20 χρονών υποταγμένους.

 

Δεν θα τους περάσει!

Ότι και να κάνουν δεν θα μας τρομοκρατήσουν.

 

Εμπνεόμαστε από τους εργάτες της χαλυβουργίας που πάνω από ένα μήνα συνεχίζουν την απεργία τους, τον ηρωικό τους αγώνα. Αρνούνται να δεχτούν τις 50 απολύσεις των συναδέλφων τους. Δεν σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοσία που τους ζητά να δουλεύουν με κίνδυνο της ζωής τους για 500 ευρώ το μήνα.

 

Τους απομονώνουμε!

 

·        Δεν θέλουμε καθηγητές απεργοσπάστες και ξεπουλημένους στις πολυεθνικές.

·        Καμιά εμπιστοσύνη σε ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Αύριο τα στελέχη τους θα είναι τα τσιράκια και οι ρουφιάνοι της εργοδοσίας.

 

Οργανώνουμε τη πάλη μας-παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Σπάμε την τρομοκρατία

 

Για ακόμα μια φορά εκατοντάδες ήταν οι σπουδαστές που συγκρούστηκαν με την εργοδοσία τους, έδωσαν μάχη στους χώρους δουλειάς τους και απέργησαν.

Χιλιάδες ήταν οι σπουδαστές που συμμετείχαν στην απεργία με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το ΠΑΜΕ.

Για ακόμα μια φορά χιλιάδες σπουδαστές των ΤΕΙ πήραμε θέση απέναντι στην άθλια κατάσταση που μας επιβάλει το μαύρο μπλοκ της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειες μας με τη σφαγή των μισθών και των συντάξεων, με τα χαράτσια της ΔΕΗ, τους φόρους, την ανεργία, ενώ φέρνουν κι άλλα πιο βάρβαρα μέτρα.

 

Συγκροτούμε νέες επιτροπές αγώνα, επιτροπές ετών,

πολλαπλασιάζουμε τις εστίες δράσης μας για τα οξυμένα ζητήματα των σπουδών μας και της ζωής μας.

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙ, ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Κανείς φοιτητής να μην μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία.

·        Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση- μετακίνηση- βιβλία- αναλώσιμα-υλικά εργαστηριών! εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. τώρα να δοθούν δωρεάν τα ΠΑΣΟ

·        Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ σε όλους τους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, στις λαϊκές οικογένειες.

·        Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα των πρακτικάριων

·        Μοινιμοποίηση συμβασιούχων και εκτάκτων, αύξηση του διδακτικού προσωπικού.

·        Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

·        Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Απογευματινά εργαστήρια για όλους τους εργαζόμενους σπουδαστές. Άδεια με αποδοχές στην εξεταστική.

 

Comments are closed.