ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ “ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ”

Το αντιλαϊκό τερατούργημα που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης, με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, έπρεπε στα μέσα Νοέμβρη να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Η πολιτική τους δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων – διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενισχύει την ιδεολογική χειραγώγηση, εντείνει την κρατική καταστολή, καταργεί το άσυλο, προχωράει σε αντιδραστική παρέμβαση  στο φοιτητικό κίνημα. Δεν θα περάσουν.

Πρώτος τους στόχος ήταν να είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκλογής των μελών ΔΕΠ που θα απάρτιζαν τα εσωτερικά Συμβούλια Διοίκησης. Η καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών σε ΔΕΠ και φοιτητές οφείλεται στη σοβαρή αντίδραση που υπάρχει από την οργανωμένη παρέμβαση των συλλόγων, των αγωνιστών, στο γεγονός ότι πρωτοστατούν στη μη εφαρμογή του νόμου-εκτρώματος, βάζοντας εμπόδια στην υλοποίηση του, με όρους μαζικής συλλογικής δράσης.

Τα Συμβούλια Διοίκησης, ουσιαστικά, είναι τα αντιδραστικά όργανα που θα έρθουν να υλοποιήσουν το νέο νόμο-πλαίσιο. Tο Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί ο γύρος των εκλογών ΔΕΠ, για να ξεκινήσουν οι εκλογές σε φοιτητές και σπουδαστές, με ενιαία ψηφοδέλτια.

Τα ενιαία ψηφοδέλτια συμβάλουν στη μετατροπή του φοιτητικού κινήματος σε δύναμη στήριξης και υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να μην νομιμοποιηθούν οι εκλογές αυτές στη συνείδηση των σπουδαστών. Οι εκλογές αυτές συνιστούν ένα σοβαρό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα και στις συλλογικές δομές του.

Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης!

Τώρα να μπλοκάρουμε με αποφάσεις Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων, οργανωμένα, τη συμμετοχή των φοιτητών στα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια για συμβούλια και διοικήσεις.

Το ίδιο καλούμε να κάνουν και οι σύλλογοι καθηγητών και εργαζομένων.

Comments are closed.