Κάλεσμα προς όλους τους μαθητές

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα
Κυριακή 29 Γενάρη στις 5:00 μμ
στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Ζήνωνος 7-9)

Μαθητή-Μαθήτρια,
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι η συσπείρωση των συλλόγων των φοιτητών και των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Είναι ο οργανωτής της πάλης των φοιτητών-σπουδαστών!
Έχουμε συναντηθεί στον αγώνα:
•    Ήμασταν μαζί στις απεργίες που συγκλόνισαν τη χώρα.
•    Στις κινητοποιήσεις δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-κεφάλαιο.
•    Στις καταλήψεις, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε σχολεία και σχολές. Βαδίσαμε μαζί, στην πάλη για παιδεία για το λαό και όχι για τα μονοπώλια και τις επιχειρήσεις.
Στο σπίτι σου, όπως και στο δικό μας, συζητάμε τα ίδια πράγματα
. Πως θα τα βγάλουμε πέρα με τους νέους φόρους και τα χαράτσια; Θα βρούμε δουλειά; Πως θα σπουδάσουμε;
Οι γονείς μας σπουδάζουν, κάνουν θυσίες για να μορφωθούμε. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της θέλουν να είναι κόλαση!
Ήδη ζεις τι εννοούσε η υπουργός όταν δήλωνε: «πρώτα ο μαθητής», «νέο σχολείο». Το «νέο σχολείο» είναι το σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς πετρέλαιο, με αίθουσες που σας στοιβάζουν σαν σαρδέλες, με μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα. Είναι το σχολείο των ταξικών φραγμών που θα σπρώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση και στην εργασία με μισθό χαρτζιλίκι.
Αν καταφέρεις και περάσεις το γολγοθά του σχολείου σε περιμένουν κι άλλα. Μισθοί πείνας, ανεργία, ψευτοκατάρτιση, τρέξιμο και αβεβαιότητα. Ο νόμος που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σου στερεί το δικαίωμα στην επιστημονική μόρφωση, εντείνει κι άλλο τους ταξικούς φραγμούς. Όποιος καταφέρνει να ολοκληρώνει τις σπουδές του θα παίρνει ένα πτυχίο κουρελόχαρτο που δεν θα του εξασφαλίζει τίποτα.
Και επειδή σε θέλουν υποταγμένο, να μην αντιδράς, νομιμοποιούν τα ναρκωτικά.  Αυτοί που έχουν βγάλει παράνομο το δικαίωμά σου στη μόρφωση και στη ζωή, τους αγώνες και τα όνειρά σου αφήνουν ελεύθερα τα ναρκωτικά. Αντί για βιβλία και ελεύθερο χρόνο για άθληση και ψυχαγωγία σου προσφέρουν εξάρτηση και δυστυχία.
Για αυτά που ζεις και θα ζήσεις υπάρχει ένοχος. Είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ. Έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινό συμφέρον, κοινούς συμμάχους. Σύμμαχός μας είναι το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Είναι οι μικροί μαγαζάτορες,  οι φτωχοί αγρότες, οι γονείς μας, οι αγωνιστές καθηγητές μας που δεν σκύβουν το κεφάλι.
Μαθητές-φοιτητές σπουδαστές να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας! Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Οι χαλυβουργοί με τον ηρωικό τους αγώνα δείχνουν το δρόμο.
Στις απολύσεις και τους μισθούς πείνας, στην τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας  απαντούν ενωμένοι σαν μια γροθιά. Αυτός ο αγώνας είναι μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας. Μας διδάσκει πώς πρέπει να παλεύουμε στα σχολεία και τις σχολές. Οι μαθητές με τα 5μελή, τα 15μελή και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι φοιτητές με τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και τους συλλόγους τους. Να βροντοφωνάξουμε «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για την μόρφωση μας.

Σε κάθε σχολείο και σχολή να ανάψει η φλόγα του αγώνα για τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.
Να συναντηθούμε στο δρόμο για την ανατροπή.

√    Ένα σχολείο που δε θα εξοντώνει αλλά θα μορφώνει.
√    Ένα Πανεπιστήμιο που δε θα βγάζει φτηνούς και ευέλικτους εργάτες, αλλά επιστήμονες στην υπηρεσία του λαού.
√    Μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
√    Να παλέψουμε συντονισμένα για να μην πληρώσουμε την κρίση εμείς και οι οικογένειες μας,
√    για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα,
√    για τη Λαϊκή Παιδεία των αναγκών μας, για να μην εφαρμοστεί ο νέος Νόμος-Έκτρωμα, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.
√    Για τα δικαιώματα μας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Αύριο θα είστε φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι. Από σήμερα λοιπόν πρέπει να είμαστε μαζί στους δρόμους.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τα 15μελή και 5μελή συμβούλια των μαθητών σε οργάνωση της πάλης. Να συναντηθούμε μαθητές και φοιτητές να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού την δράση μας.

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα
Κυριακή 29 Γενάρη στις 5:00 μμ
στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Ζήνωνος 7-9)

 

Comments are closed.