Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το άθλιο νομοσχέδιο της ναρκω-καταστολής

Συνάδελφε -ισσα,
Σε μια περίοδο που εξαπολύεται η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. κατέθεσε στη Βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών όταν προορίζεται «για προσωπική χρήση», ενώ η καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης για «ατομική χρήση» τιμωρείται με πρόστιμο …500 €.
Είναι ψέμα ότι στοχεύουν «να μη μπαίνει ο χρήστης φυλακή. Ο χρήστης δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή, αλλά να οδηγείται στην απεξάρτηση. Όμως με το ίδιο νομοσχέδιο παραδίδουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες ενώ παράλληλα τα «στεγνά» προγράμματα οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω υποχρηματοδότησης και το κράτος μετατρέπεται σε έμπορο της πρέζας με τα υποκατάστατα.
Νομιμοποίηση της χρήσης σημαίνει: επί της ουσίας αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο παραγωγοί και έμποροι θα συνεχίσουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
Ο στόχος τους είναι διπλός: Από τη μία θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και από την άλλη θησαυρίζουν οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας.
Συνάδελφε -ισσα,
Πρέπει να αναρωτηθείς: Ποιοι είναι αυτοί που έχουν συμφέρον από μια κοινωνία που τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα; Αυτοί που μας αφαιρούν το δικαίωμα στη μόρφωση, αυτοί που μας θέλουν δούλους με μισθό 501 ευρώ. Αυτοί που σου στερούν τον ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα στην άθληση και τον πολιτισμό.
Ψάξε μόνος σου και δες: στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε το περιβόητο πείραμα της «νομιμοποίησης» όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας, όπου η χρήση των ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 250%.
Σκέψου: Την ίδια ώρα που βγάζουν παράνομους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις σου και καταργούν το άσυλο νομιμοποιούν τα ναρκωτικά.
•    Καταδίκασε τις παρατάξεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Τα στελέχη της ΠΑΣΠ χειροκροτούσαν τον Παπανδρέου όταν πρότεινε την καλλιέργεια χασίς… κατ’ οίκον. Η ΔΑΠ θεωρεί την τοξικομανία αγιάτρευτη αρρώστια αποκρύβοντας τις κοινωνικές αιτίες που γεννούν το φαινόμενο.
•    Απομόνωσε τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Επικροτούν την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, τόσα χρόνια πρωτοστατούν στη διοργάνωση ναρκω-φεστιβάλ. Αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Τα ναρκωτικά είναι παράνομα γιατί είναι επικίνδυνα. Δεν είναι επικίνδυνα γιατί είναι παράνομα.
•    Όλοι μαζί ζητούν το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά». Προσπερνούν ότι η αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά είναι κοινές για αυτό και ενιαία πρέπει να είναι η αντιμετώπιση. Με τη στάση τους καλλιεργούν την ανοχή στη χρήση, αθωώνουν τα ναρκωτικά στη συνείδηση της νεολαίας
•    Απέρριψε τις αντιεπιστημινικές απόψεις που «ιατρικοποιούν» το πρόβλημα ή προβάλουν την «ελεύθερη διακίνηση του σώματος. Ελευθερία δεν είναι να μπορείς να «φτιάχνεσαι». Ελευθερία είναι να έχεις ζωή με δικαιώματα.

Οργάνωσε την πάλη σου σε κάθε έτος και σχολή.

Η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου χρειάζεται να γίνει υπόθεση των φοιτητικών συλλόγων, των επιτροπών αγώνα, του κάθε φοιτητή.
Διεκδικούμε:
•    Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
•    ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.
Διέξοδο στα προβλήματα και τις ανησυχίες σου δεν μπορεί να δώσει η παραίτηση και η φυγή. Κάνε δική σου υπόθεση την πάλη ενάντια στις αιτίες που γεννούν την εξάρτηση. Συσπειρώσου στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του, για μια κοινωνία ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
Προετοιμαζόμαστε για:
•    Συζήτηση για το θέμα αυτό σε κάθε φοιτητικό σύλλογο και επιτροπή αγώνα
•    Συλλαλητήριο τη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή
•    Μπαράζ εξορμήσεων, ενημερώσεων σε φοιτητές, σε γονείς, σε χώρους δουλειάς
•    Κοινές εκδηλώσεις με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών στις σχολές

Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις
Ούτε σκληρά-ούτε μαλακά, Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.

Comments are closed.