Συνάδελφε-ισσα, σπουδαστή της ΣΤΕΦ του Πειραιά

Βιώνεις καθημερινά την άθλια πραγματικότητα με τα μονά-ζυγά εξάμηνα, τις χαμένες ώρες εργαστηρίων, τις λίστες αναμονής, την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή.
Ξέρεις τη δύσκολη κατάσταση στο σπίτι και την οικογένεια σου με απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις σε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ. Ήδη πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία.
Βλέπεις την ανεργία να γιγαντώνει, την απληρωσιά ακόμα και στην πρακτική.
Ξέρεις πως κάτι πρέπει να γίνει, πως δεν πάει άλλο.
Δεν φταίει το «κακό το ριζικό μας», ούτε «τα ΤΕΙ που είναι μπάχαλο».  
Κάποιοι φταίνε και είναι το κεφάλαιο, τα κόμματα και οι παρατάξεις του.
Συνάδελφε-ισσα
,
Αυτές τις μέρες δεκάδες σωματεία έχουν πάρει απόφαση για την μεγάλη απεργία της Τρίτης 17 Γενάρη. Χιλιάδες εργάτες, νεολαίοι παίρνουν δύναμη και θάρρος από τον τίμιο αγώνα που κάνουν εδώ και 77 μέρες οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Αυτή η σπίθα του αγώνα, πρέπει να ανάψει και εδώ, στη ΣΤΕΦ του Πειραιά, σε κάθε σπίτι, χώρο δουλειάς, αμφιθέατρο, εργαστήριο, όπου υπάρχει ΤΕΙ τζής.
Αυτή την ώρα οι σπουδαστές που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα δέχονται μια βρώμικη επίθεση.  Σε αφορά! Πρέπει να πάρεις θέση.
Ξέρουμε πως πάντα υπάρχουν και οι σιχαμεροί απεργοσπάστες, οι άνθρωποι της εργοδοσίας, οι ξεπουλημένοι, οι δίγλωσσοι. Πρέπει να τους κάνουμε πέρα.

Μάθε τι έκαναν στη ΣΤΕΦ του Πειραιά μόνο αυτή τη βδομάδα:

•    ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ ψήφισαν ΚΑΤΑ στην πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο για συμμετοχή του συλλόγου και στήριξη της απεργίας. Δηλαδή: καταψήφισαν τον ηρωικό αγώνα 400 εργατών που παλεύουν για να μην δουλεύουν με 500€!!!
•    ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ψήφισαν ΛΕΥΚΟ στην πρόταση για γενική συνέλευση την Πέμπτη 12/1. Δηλαδή: δεν θέλουν ούτε να συζητήσει ο σπουδαστικός σύλλογος!!!
•    Η παράταξη της ΕΑΑΚ καλεί για γενική συνέλευση μία μέρα μετά την απεργία!!!
•  Ομάδα αυτοποκαλούμενων αντιεξουσιαστών (Αντιεξουσιαστικό-Αντικομμουνιστικό Στέκι) έσκιζε αφίσες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που έγραφαν «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας», κατέστρεφαν ανακοινώσεις που καλούσαν σε στήριξη και «νίκη στον αγώνα των Χαλυβουργών». Δηλαδή: το Αντιεξουσιαστικό στέκι αντικομμουνιστικό-αντεργατικό στέκι. Πρόκειται για ομάδες, διάτρητες από τον κρατικό μηχανισμό με πλούσιο προβοκατόρικο έργο (Μαρφίν, επίθεση ενάντια σε διαδηλώσεις)

Σκέψου! Καμιά αυταπάτη. Διάλεξε πλευρά.

Γιατί αυτό κάνουν μπροστά σε κάθε απεργία; Γιατί αποτρέπουν τους σπουδαστές από την οργανωμένη πάλη; Γιατί είναι ΟΛΟΙ απεργοσπάστες; Γιατί χτυπάνε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με τέτοιες βρώμικες επιθέσεις;

Όλοι 17 Γενάρη στην απεργία,11:00 στην Ομόνοια

Comments are closed.