Εμπρός για νέους αγώνες σε κάθε σχολή και έτος!

Συνάδελφε-ισσα,

Με το νέο μνημόνιο που συναποφάσισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-τρόικα-πλουτοκρατία τσακίζουν το παρόν και το μέλλον σου. Πρέπει να πάρεις θέση. Έχεις ευθύνη. Μην δεχτείς να ισοπεδώνουν το παρόν και το μέλλον σου. Αν μείνεις στη γωνία θα έρθουν και άλλα!

 

Τα μέτρα-σφαγείο χτυπάνε πρώτα εμάς.

Οι μισθοί πείνας των 400ευρώ, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η ανεργία χτυπάνε πρώτα απ’ όλους τους νέους εργαζόμενους. Αν σήμερα δυσκολεύεσαι, εσύ και η οικογένεια σου, να τα φέρεται βόλτα με τα χαράτσια, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους απλήρωτους λογαριασμούς, αύριο η κατάσταση θα χειροτερέψει. Η Υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, φάρμακα και εξετάσεις περικόπτονται, νοσοκομεία κλείνουν, κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό σύστημα.

Με τα νέα μέτρα αφαιρούν 80 εκατομμύρια ευρώ από την παιδεία. Ήδη πληρώνεις ένα «σκασμό» λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Έρχονται και άλλα με τη μείωση της χρηματοδότησης για τη σίτιση. Οδηγούν τις λέσχες σίτισης και τα εστιατόρια σε κλείσιμο. Σήμερα σπουδάζεις με τεράστιες δυσκολίες και μεγάλες θυσίες για να συναντήσεις την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.

 

Φοβούνται το οργανωμένο λαϊκό και φοιτητικό κίνημα.

 

Στον εργασιακό μεσαίωνα και το πανεπιστήμιο-επιχείρηση που επιβάλλουν δεν χωράνε οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας. Γι’ αυτό:

  • παρεμβαίνουν στα φοιτητικά όργανα και θέλουν να μετατρέψουν τους συλλόγους σε όργανα του κράτους με τα άθλια ενιαία ψηφοδέλτια
  • καταργούν το άσυλο, φέρνουν εισαγγελείς και αστυνομία, καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις των συλλόγων καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων ενάντια στα συμβούλια διοίκησης.
  • σχεδιάζουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Για να εξυπηρετήσουν τους βρώμικους σχεδιασμούς τους δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς αλλά και τους κρατικούς προβοκάτορες με διάφορα προσωπεία («αντιεξουσιαστές», ακροδεξιοί, χούλιγκαν κτλ). Απομόνωσέ τους μαζί με όσους τους στηρίζουν και τους θεωρούν «κομμάτι του κινήματος», όπως οι δυνάμεις των ΕΑΚΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα τους περάσει.

 

 

Συνάδελφε –ισσα,

 

Μην δεχτείς τα νέα ψέματα της κυβέρνησης μετά το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του χρέους. Ούτε μισό ευρώ από τα 130δις δεν θα πάρουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς μας, τίποτα δεν θα πάει για παιδεία και υγεία. Αντίθετα για να τα εξασφαλίσουν θα «κουρέψουν» όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις σου, θα χρεοκοπήσει ο λαός απόλυτα και ανεξέλεγκτα.

 

Το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό θα έρθει όταν δημιουργηθεί τεράστιο έλλειμμα στις ζωές μας. Τα νέα μέτρα και τα δάνεια δεν παίρνονται για να σωθεί χώρα.

 

Μη δέχεσαι άλλο να σε εκβιάζουν. Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, ακόμα και αν διαγραφεί ολόκληρο το χρέος ο λαός μας θα συνεχίσει να υποφέρει αν συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τα δίνει ΟΛΑ για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Οι διεγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτοί που τόσο καιρό ψήφιζαν μνημόνια δεν ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για εσένα και την οικογένειά σου. Προσπαθούν να ενσωματώσουν την οργή σου λανσάρωντας νέα κόμματα με την ίδια χρεοκοπημένη πολιτική. Μαζί με το ΛΑΟΣ έγιναν «αντιμνημονιακοί» όχι όμως φιλολαϊκοί. Υπηρετούν ακόμα την πλουτοκρατία και το σάπιο πολιτικό της σύστημα.

 

Ο αγώνας μας έχει δύναμη και είναι αποτελεσματικός όταν:

 

ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ

Κατάφερε να καθυστερήσει τα μέτρα, να βάλει εμπόδια, να ασκήσει πίεση, να τους δημιουργήσει προβλήματα. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Σήμερα ο αμυντικός αγώνας για το τι θα περισώσουμε δεν αρκεί. Οργάνωσε τον αγώνα σου σε κάθε σχολή, εξάμηνο, αμφιθέατρο  και εστία με συνελεύσεις-συζητήσεις-κινητοποιήσεις.

 

ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Μην ανέχεσαι άλλο τα φερέφωνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές, την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ. Ψεύτικα δήθεν ασχολούνται με τα προβλήματα σου- αλλά απλά τα διαιωνίζουν, προσπαθούν να σε βάλουν σε γυάλα, να μην σκέφτεσαι και να μην αντιδράς. Έχουν την κύρια ευθύνη για τις δυσκολίες που συναντάς σήμερα, για την κόλαση που θα συναντήσουμε αύριο αν δεν τους ανατρέψουμε. Γύρνα την πλάτη στους οπορτουνιστές των ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Καμία «αριστερή κυβέρνηση» δεν αποτελεί λύση όταν δεν συγκρούεται με την εξουσία και την κυριαρχία των μονοπωλίων. Οι προτάσεις τους είναι ακίνδυνες για το σύστημα γι’ αυτό βρίσκουν συμμάχους καθηγητές-στελέχη επιχειρήσεων ακόμα και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο λεγόμενο «αντιμνημονιακό» μέτωπο.

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν είμαστε μόνοι μας. Χτίζουμε το δικό μας μέτωπο σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών, σε κάθε γειτονιά. Οι φοιτητές με τις επιτροπές ετών και αγώνα, με τους συλλόγους και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι εργάτες με το ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες με την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και οι μαθητές με τα Συντονιστικά τους. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε

ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Τώρα να βροντοφωνάξουμε: Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του. Κάτω η μαύρη κυβέρνηση, ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων, αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

  • Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο.
  •  Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια -συλλογικά και οργανωμένα! Σε καμία γειτονιά να μην κόψουν το ρεύμα.
  • Δεν πληρώνουμε για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα. Να μην κλείσει καμία λέσχη σίτισης. Κάτω τα χέρια από τις εστίες.
  • Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας.
  • Κανένας φοιτητής-καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης. 
  • Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.

Comments are closed.