Για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σχετικά με την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο

Κατέρρευσαν γρήγορα τα ψέματα και οι αυταπάτες που καλλιεργούσαν τα αστικά ΜΜΕ και οι πρυτανικές αρχές για αλλαγή πολιτικής στην παιδεία με την τοποθέτηση του Γ. Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού.

Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του σχετικά με την πορεία εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο αφού ανακοίνωσε την συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου παιδείας και πρυτάνεις για να δούνε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου, πλευρές του οποίου έχουν παγώσει λόγω της οργανωμένης αντίδρασης του φοιτητικού κινήματος και των εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ουσιαστικά παραμένει ανέπαφη η ουσία του νόμου δηλαδή η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ και της ιδεολογικής χειραγώγησης, η ένταση της κρατικής καταστολής με την κατάργηση του ασύλου.

Παρά τον καβγά Παπαδήμου-Διαμαντοπούλου-Μπαμπινιώτη δεν αλλάζει η άθλια πραγματικότητα για τις σχολές με τη ληστεία των αποθεματικών, την υποβάθμιση των πτυχίων και το κόστος σπουδών να φορτώνεται στις πλάτες των φοιτητών.

Η αποδέσμευση των πετσοκομμένων προϋπολογισμών των ιδρυμάτων από την εκλογή των συμβουλίων διοίκησης, αφού πρώτα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προχώρησε στο «κούρεμα» 187 εκατομμυρίων από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους δίνει παράταση χρόνου 2-3 μηνών και δεν μπορεί να ανακόψει τον οικονομικό τους στραγγαλισμό. Ούτε τα στοιχειώδη δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν τα ήδη χρεοκοπημένα ιδρύματα που σήμερα βουλιάζουν στον πάτο. Αυτή είναι η αλήθεια για την κατάσταση στις σχολές και όλα τα άλλα για «πιέσεις συντεχνιών» που αναμασά η Διαμαντοπούλου είναι για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια και να συκοφαντούν το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το λεγόμενο «πανεκπαιδευτικό μέτωπο» ενάντια στο νόμο με ενορχηστρωτές πρυτάνεις, καθηγητές-στελέχη επιχειρήσεων και νεροκουβαλητές τις ομάδες των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και την κυβερνητική ΠΑΣΠ και ΔΑΠ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε σχολή και εστία, έτος και αμφιθέατρο και να απαιτήσουν:

  • Ο νέος-νόμος πλαίσιο να μην εφαρμοστεί.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας.
  • Ούτε ένα ευρώ στους καπιταλιστές δανειστές.
  • Να ξεκουμπιστούν οι επιχειρήσεις από τις σχολές.

Comments are closed.