Για την πρόταση της ΔΑΠ για την ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών

Η παράταξη της ΔΑΠ, καλεί σε συνεδρίαση το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, προκειμένου να ορίσει για ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών την 16η Μάη.
Πρόκειται για τη γνωστή «παραμάζωξη» των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ που συνεδριάζει στα κρυφά, που καμία σχέση δεν έχει με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους και που αυτοαποκαλείται «απερχόμενο ΚΣ της ΕΣΕΕ». Άλλωστε, είναι γνωστό ότι  ΕΣΕΕ ουσιαστικά δεν λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 οπότε έγινε και το τελευταίο Πανσπουδαστικό της Συνέδριο.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν έχουν καμία ανάγκη από τέτοιου είδους «κομπρεμί» μεταξύ των παρατάξεων. Πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος και την ζωντάνια των φοιτητικών συλλόγων.
Να συμπορευτούν με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και να παλέψουν ενάντια στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της που ψηφίζουν τα μνημόνια χρεοκοπίας του λαού, που τσακίζουν το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με αξιοπρέπεια. Αυτούς που μας φόρτωσαν στο δυσβάσταχτο κόστος των σπουδών, μετέτρεψαν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα διαβατήρια για την ανεργία και τους μισθούς – χαρτζιλίκι των 400€, που μείωσαν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων, πετσόκοψαν για την παιδεία με το νέο μνημόνιο, που κούρεψαν τα αποθεματικά των ιδρυμάτων.
Στις 17 Μάη, θα ορκιστεί η νέα  κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 6ης Μάη. Οι  φοιτητικές εκλογές πρέπει να γίνουν αφού σχηματιστεί η κυβέρνηση ώστε οι φοιτητές να γνωρίζουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν.
Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεξαγωγή πραγματικών εκλογών, στις 23 Μάη. Οι φοιτητικές εκλογές να βγάλουν συλλόγους ενεργούς, ζωντανούς με μαχητικά όργανα.
Κάθε φοιτητής, κάθε φοιτήτρια μπορούν:
Να συμβάλλουν με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, ώστε η κυβέρνηση που θα προκύψει να μην είναι «ισχυρή» να χτυπά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.
Να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην νέα κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει, να καταλάβει ότι ο λαός και η νεολαία δεν αστειεύονται, ότι σε κάθε αντιλαϊκό βήμα θα βρίσκει απάντηση.
Να παλέψουν με τις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κάθε σχολή, τμήμα, έτος.
Να ενισχύσουν τους συλλόγους και τον αγώνα ,  με την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές, στηρίζοντας την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Comments are closed.