Για το κλείσιμο της Νομικής Σχολής

Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, των Προέδρων των Τμημάτων και του Κοσμήτορα να κλείσουν τη Νομική σχολή από Δευτέρα 2/4 έως και Παρασκευή 6/4, έχει στόχο να καλλιεργήσει συντηρητικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά.
Μάλιστα έγινε αυθαίρετα χωρίς καμία ενημέρωση των φοιτητών και των οργάνων τους.
Αφορμή για την απόφαση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρύτανης, έδωσαν:
  • Τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη στις 29/3 κατά τα οποία, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε άνανδρα και τραυμάτισε φοιτητές.
  • Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο χώρο της Νομικής από εξωπανεπιστημιακές ομάδες.
Κανένα καημό δεν έχει ο Πρύτανης και οι λοιποί καθηγητές της Νομικής, για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής και την ασφάλεια των φοιτητών. Αν είχε, δεν θα συμφωνούσε με την πολιτική που έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές υποταγμένους αυριανούς εργαζόμενους των 400€.
Την απόφαση του Πρύτανη τρέχουν γρήγορα να την εκμεταλλευτούν οι διάφορες γκρούπες έτσι ώστε να φτιάξουν καπέλα που δήθεν θα υπερασπίζονται το άσυλο, μακριά από τους φοιτητές, τα συλλογικά τους όργανα και τις αποφάσεις τους. Οι γκρούπες αυτές έχουν τη δική τους συμβολή στη συκοφάντηση του ασύλου στο χώρο της Νομικής και τον αποπροσανατολισμό του αγώνα.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές του Πρύτανη και των διοικητικών οργάνων που εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής, εκφοβισμού του λαϊκού και του σπουδαστικού κινήματος. Σχετίζονται με τους συνολικότερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του δημάρχου Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Καμίνη και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή), για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Σχετίζονται με την προώθηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που θέλουν να φτιάξουν, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το χτύπημα κάθε δημοκρατικού-λαϊκού δικαιώματος. Κρύβουν από πίσω τους και άλλα σχέδια που σχετίζονται με την επιχειρηματική λειτουργία και την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.
Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να πάρει θέση στον αγώνα.
Να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και τη λογική που εμπλέκει τη Νομική Σχολή στους σχεδιασμούς του κράτους και των μηχανισμών του, στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος, των μεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών.
Όλοι στον αγώνα για την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος μακριά από μαζώξεις-καπέλα αλλά με όπλο τις συλλογικές διαδικασίες.

Comments are closed.