Για την απεργία των ταξικών ομοσπονδιών στις 15 Μάη

Οι φοιτητές στο πλευρό των εργατών για ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις

Οι φοιτητές και σπουδαστές που βλέπουμε τους γονείς μας να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με την ανεργία, τους μισθούς πείνας και το τεράστιο κόστος σπουδών, στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων και των ταξικών ομοσπονδιών Τύπου – Χάρτου,  Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος και Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών,  για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς.

Αφού τσάκισαν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας τον ήδη ελάχιστο κατώτατο μισθό στα 511€ ευρώ μεικτά, τώρα καταργούν και τις Κλαδικές Συμβάσεις. Θέλουν τον εργαζόμενο να στέκεται μόνος του, έρμαιο απέναντι στον εργοδότη, με τον τελευταίο, να του επιβάλλει όποιους όρους εργασίας θέλει.

Έχουν αποφασίσει να μας περάσουν αλυσίδες για μια ζωή. Οι φοιτητές-αυριανοί εργαζόμενοι θα αμείβονται με  430€ χωρίς δικαιώματα. Θα είναι η πρώτη ύλη για να μπουν μπροστά οι μηχανές της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Οι συνάδελφοι μας που δουλεύουν ήδη γνωρίζουν πολύ καλά τι κόλαση επικρατεί, τι όροι δουλειάς υπάρχουν για 200 και 300€.

Γι’ αυτό ο αγώνας για την υπογραφή ικανοποιητικών των συμβάσεων και την υπεράσπισή τους από την εργοδοτική επιθετικότητα και τους νόμους-σφαγείο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μας αφορά όλους.

Απάντηση σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση μπορεί να δώσει μόνο η οργανωμένη συλλογική πάλη. Το ξεπέρασμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπογράφει μειώσεις μισθών, ξεπουλάει κατακτήσεις και υπονομεύει τους αγώνες. Η οργάνωση των εργαζόμενων φοιτητών στα ταξικά σωματεία και όλων των φοιτητών σε ζωντανούς και μαχητικούς συλλόγους, συνελεύσεις ετών και επιτροπές αγώνα.

Η απεργία στις 15 Μάη, στέλνει μήνυμα παρεμπόδισης της αντιλαϊκής θύελλας και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να χάσουν ούτε λεπτό από την αναμέτρηση με τα μονοπώλια και τους εκπροσώπους τους.

Η θέση μας σήμερα είναι στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος και των αιτημάτων του.

Comments are closed.