Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών. Κανένα δικαστήριο δε θα τσακίσει την απεργία

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την πλήρη στήριξή μας στον ηρωικό αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».  
Η απόφαση της Δικαιοσύνης που χαρακτηρίζει την απεργία παράνομη αποκαλύπτει ότι έχει αναλάβει το ρόλο υπερασπιστή των συμφερόντων και των κερδών του ιδιοκτήτη Μάνεση και των βιομηχάνων. Την ίδια στιγμή μάλιστα δεν καταδικάζει τους εργοδότες για τις παράνομες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τα εργατικά ατυχήματα που πληθαίνουν σε κάθε χώρο δουλειάς.
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της λαϊκής πλειοψηφίας. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να ακυρώσει αυτό το γεγονός νομιμοποιώντας την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας.
Για τη στήριξη του τίμιου και ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών που συμπλήρωσε 7 μήνες και συνεχίζεται κόντρα στους μηχανισμούς της εργοδοσίας και τις δικαστικές αποφάσεις, καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους:
  • Να στηρίξουν με αποφάσεις και ψηφίσματα την απεργία των χαλυβουργών κόντρα στην απόφαση του δικαστηρίου.
  • Να προχωρήσουν σε έμπρακτη στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών με συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας και επισκέψεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Comments are closed.