Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

Οι απεργοί της ‘’Ελληνικής Χαλυβουργίας’’ συμπληρώνουν 8 μήνες σκληρού απεργιακού αγώνα, έναν αγώνα, που έχει μετατραπεί σε σύμβολο για κάθε εργαζόμενο και νέο των λαϊκών στρωμάτων.
Απέναντι στις 120 απολύσεις, την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, το 5ωρο και τους μισθούς πείνας οι χαλυβουργοί σήκωσαν το ανάστημά τους, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο, ενωμένοι σαν μια γροθιά και τσάκισαν στην πράξη τα σχέδια της εργοδοσίας.
Δεν υποχώρησαν μπροστά σε τίποτα:
  • Ούτε όταν η κυβέρνηση υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις εντολές της πλουτοκρατίας έκανε νόμο τα αντεργατικά μέτρα και τις απαιτήσεις των εργοδοτών
  • Ούτε όταν το κράτος και η αστική δικαιοσύνη έβγαλαν παράνομη την απεργία τους και έστειλαν εισαγγελείς και αστυνομία να σπάσουν την απεργία.
  • Ούτε όταν η εργοδοσία αξιοποίησε τη φασιστική Χρυσή Αυγή με την προβοκατόρικη και εγκληματική δράση της για να αμαυρώσει την πάλη τους
  • Ούτε όταν οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο πλευρό του βιομήχανου Μάνεση και καταψήφιζαν την απεργία στα εργοστάσια της Χαλυβουργίας στο Βόλο χτυπώντας τον κοινό αγώνα των εργατών.
  • Ούτε όταν η εργοδοσία χρησιμοποίησε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό με διευθυντές και τσιράκια της εργοδοσίας που προσπάθησε με τραμπουκισμούς και απειλές να σπάσει την απεργία
  • Ούτε όταν τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων έριχναν τόνους λάσπης στην απεργία τους και τα ψέματά τους αναπαράγονταν από διάφορους πρόθυμους ακόμα και μέσα στις σχολές με πρωταγωνιστές την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ.
Οι χαλυβουργοί δεν λύγισαν γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Ασπίδα τους αποτελεί το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, ακόμα και από το εξωτερικό, από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που βλέπουμε τις οικογένειές μας να μην τα βγάζουν πέρα με την ανεργία και τους μισθούς πείνας στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών που δίνουν τη μάχη κόντρα στις 120 απολύσεις και τους μισθούς των 400€. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλου του λαού. Θα ανοίξει το δρόμο για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Για τη στήριξη του τίμιου και ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους:
  • Να στηρίξουν με αποφάσεις και ψηφίσματα την απεργία των χαλυβουργών κόντρα στην απόφαση του δικαστηρίου.
  • Να προχωρήσουν σε έμπρακτη στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών με συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας και επισκέψεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.
Η αλληλεγγύη μας, όπλο των χαλυβουργών
Ο αγώνας τους δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε

Comments are closed.