Ανακοίνωση της Γραμματείας Πάτρας του ΜΑΣ για την προσπάθεια των παρατάξεων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ να διαλύσουν τις Γενικές Συνελεύσεις Ετών

Συμφοιτητή – συμφοιτήτρια,

το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μπήκαν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στις ζωές μας.

Πρωτοστάτησαν  σε μία σειρά σχολές να οργανωθούν συνελεύσεις σε έτη προκειμένου να συζητήσουν οι φοιτητές – σπουδαστές για τα οξυμένα προβλήματα και τις αιτίες τους, να οργανώσουν την πάλη για να στηθεί μπλόκο στα νέα μέτρα και την εφαρμογή τους στις σχολές.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις ΔΑΠ – ΠΑΣΠ – ΕΑΑΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση το «αλφαβητάρι του ενωτικού» που κατέχουν αυτές οι δυνάμεις, το να συζητάνε οι φοιτητές σε ένα έτος το πρόβλημά τους, το να βγαίνουν συμπεράσματα και να κινητοποιούνται, είναι διασπαστικό. Ναι, η αλήθεια είναι πως «διασπάει» τη μοιρολατρία, την ατομική λύση που έχουν καλλιεργήσει οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, διασπάει την ανοργανωσιά, την απεργοσπασία και τον εκφυλισμό που διαφημίζουν τα ΕΑΑΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

Στη Φιλολογία, ΔΑΠ – ΠΑΣΠ μαζί με τα ΕΑΑΚ, κλείσανε τις πόρτες(!!!) – σαν τα ΜΑΤ – για να μην μπουν στην αίθουσα οι φοιτητές του Β' έτους που ήθελαν να κάνουν ΓΣ του έτους. Το επιχείρημά τους θύμιζε εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ή την τηλεόραση του ΣΚΑΪ : «ότι η συνέλευση δεν είναι νόμιμη».

Σε Πολιτικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους, μέλη των ΕΑΑΚ, μπήκαν μέσα στις συνελεύσεις ετών και προσπάθησαν να τις διαλύσουν βγάζοντας λογύδρια στους πρωτοετείς.  Κατήγγειλαν την προσπάθεια   για οργάνωση του αγώνα στα έτη ως… «διασπαστική»…

Στους Μηχανολόγους, το άγχος τους να μην υπάρξει οργάνωση του αγώνα του πρώτου έτους, τους οδήγησε στο σημείο να λένε «μην κάνετε συνέλευση γιατί θα την καρπωθεί το ΜΑΣ»!

Στους Μηχανικούς Η/Υ φοιτητές που αυτοονομάζονται «αναρχικοί» προσπάθησαν να διαλύσουν τη συνέλευση Ά έτους.  Υπερασπίζονταν το υπουργείο παιδείας λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να κινητοποιήθουμε για τα συγγράμματα, οι καθηγήτες μας είπανε ότι θα τα πάρουμε», στάθηκαν πολύ … αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που μπορεί να μην πάρουν δωμάτιο στην εστία λέγοντας: «αφού κανένας μας δεν έχει κάνει αίτηση για δωμάτιο, δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε». Μάλιστα πρότειναν  μια υπερεπαναστατική λύση για το πρόβλημα της μετακίνησης: «αντί να χτυπάμε εισιτήριο με 1,10 να χτυπάμε μαζικά με 80 λεπτά!!», δηλαδή όπως και να έχει να πληρώνουμε…

Στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, στέλεχος των ΕΑΑΚ, στην προσπάθειά του να σπάσει τη συνέλευση Δ έτους και μάλλον… εμπνευσμένο από τους «αγώνες στις πλατείες» βρήκε την λύση για την οργάνωση του κινήματος!!! Πρότεινε «αφού βρισκόμαστε και όλοι στο ίδιο γκρουπ στο facebook, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε στην συνέλευση». Πως δεν είπε «όλη η εξουσία στα γκρουπ του facebook»;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤOΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Καλούμε τους φοιτητές – σπουδαστές:

Να συσπειρωθούν στις επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε κάθε σχολή.

Να οργανωθούν από την πρώτη μέρα σε κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο εκλέγοντας επιτροπές από αγωνιστές φοιτητές.

Να μαζικοποιήσουν και να ζωντανέψουν τις συνελεύσεις συλλόγων, ετών, εξαμήνων. Να εκτιμήσουν την κατάσταση στις σχολές και να οργανώσουν την πάλη για κάθε πρόβλημα.

Να αποφασίσουν κλιμάκωση του αγώνα στηρίζοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ για νέα απεργία την ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Ειδικά καλούμε τους πρωτοετείς συναδέλφους μας, που οι οικογένειες τους στέναξαν πληρώνοντας φροντιστήρια για να μπουν σε μια σχολή, που θα ζήσουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική στην Παιδεία, να μπουν αποφασιστικά και χωρίς καθυστέρηση στην πάλη. Είναι η νέα δύναμη κρούσης για το κίνημα μας, θα δώσει νέα πνοή και ζωντάνια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των σπουδαστών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Comments are closed.