Στα βάρβαρα μέτρα κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ απαντάμε με νέα απεργία τη μέρα κατάθεσης και ψήφισής τους στη Βουλή!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωρούν στο νέο έγκλημα ενάντια στο λαό και τα παιδιά του φέρνοντας προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δις. Τώρα πρέπει κάθε φοιτητής να μπει στον αγώνα. Να βροντοφωνάξουμε:
Μπλόκο στα μέτρα σφαγείο! Να μη δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι!
Δεν αποδεχόμαστε:
Να δουλεύουμε χωρίς συλλογική σύμβαση και να καθορίζει η κυβέρνηση τον μισθό μας.
Να οδηγηθούμε στην ουρά της ανεργίας ή στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία με 400€ για 13 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα και να μας απολύει όποτε θέλει ο εργοδότης.
Να πάρουμε σύνταξη-πτωχοκομείου στα βαθιά γεράματα.
Να πληρώνουμε μια ζωή φόρους και χαράτσια.
Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι πιο ανταγωνιστικοί.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ότι τα μέτρα παίρνονται για να εξασφαλιστεί η δόση. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να ζητάνε νέες θυσίες από το λαό. Τι κερδίσαμε από τις προηγούμενες «σωτήριες» δόσεις; Τα μέτρα παίρνονται για να γίνουμε «τσάμπα» εργαζόμενοι.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ οι δήθεν διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, οι «κόκκινες γραμμές» και η «σκληρή διαπραγμάτευση». Τα μέτρα είναι ήδη αποφασισμένα από το 2ο μνημόνιο.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι με άλλους καλύτερους διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα ζήσουμε καλύτερα, θα γίνει η ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία «αρνάκι».
Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για τις σπουδές μας!
Θέλουν να οδηγούμαστε στην ανεργία και τα εργασιακά Νταχάου έχοντας πρώτα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε!
Η δωρεάν σίτιση κόβεται για χιλιάδες φοιτητές και η υποτυπώδης δωρεάν στέγαση γκρεμίζεται. Εστίες κλείνουν, θέλουν να βάλουν νοίκια, να τις μετατρέψουν σε ξενοδοχεία. Αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων μας ζητούν να τα βάλουμε ξανά από την τσέπη μας.
Σχεδιάζουν να καταργήσουν τα δωρεάν συγγράμματα, ήδη τα καταργούν για τους συναδέλφους μας που μπήκαν με κατατακτήριες! Θέλουν να επιβάλουν δίδακτρα!
Στα ΤΕΙ συμβασιούχοι καθηγητές απολύονται, οι λίστες αναμονής στα εργαστήρια μεγαλώνουν και φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο.
Αποκαλύπτεται γιατί θέλουν να εφαρμόσουν πάση θυσία το νόμο πλαίσιο
Μας ετοιμάζουν από τώρα ως φτηνή τροφή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες με 3ετείς κύκλους σπουδών, με αποσύνδεση του πτυχίου μας από το επάγγελμα για να γίνουμε αύριο οι δούλοι των 400 ευρώ. Αυτό σημαίνει «σύνδεση του πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις».
Θέλουν να μετατρέψουν πλήρως τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε γνώση στους φοιτητές «πελάτες» και έρευνα στα μονοπώλια. Με τα Συμβούλια Διοίκησης οι εταιρίες θα έχουν τους «ανθρώπους» τους να διοικούν τις σχολές για να κάνουν τις «μπίζνες» τους. Όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην «πιάτσα» της αγοράς θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται. Οι υπόλοιπες θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα κριτήρια της αγοράς.
Το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων που συζητιέται είναι συνέχεια της πολιτικής που εντείνει αυτή την επιχειρηματική δράση των ιδρυμάτων. Αφού ήδη κτίρια των ιδρυμάτων νοικιάζονταν σε επιχειρήσεις, ήρθε η ώρα να πουληθούν κιόλας!
Θέλουν μια γενιά που δεν θα αντιδρά, δεν θα διεκδικεί, γι’ αυτό θέλουν να μετατρέψουν τους συλλόγους σε όργανα του κράτους, καταργούν το άσυλο.
Το δίκιο και το μέλλον μας θα κριθεί στους δρόμους, σε τόπους δουλειάς και σχολές
Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα, και την πολιτική που τα γεννά, για να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Η πάλη ενάντια στα μέτρα και την εξαθλίωση που μας επιβάλουν, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυάζεται με πάλη για κατάργηση των συμβάσεων και των μνημονίων, για μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την ΕΕ.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δωρεάν μόρφωση, πανεπιστήμιο και έρευνα στην υπηρεσία του λαού, μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, ανάπαυση, εξασφαλισμένη δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές:
Να πάρουμε αποφάσεις στους φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους, σε τμήματα και έτη για να κλείσουμε τις σχολές και να συμμετάσχουμε στην απεργία τη μέρα κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων. Να προχωρήσουμε σε μαζικές πικετοφορίες στις σχολές τη μέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων.
Να ζωντανέψουμε τους συλλόγους μας. Να οργανωθούμε σε κάθε έτος και εξάμηνο. Οργάνωση σημαίνει αντοχή, σημαίνει συνέχεια γιατί ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να είναι «φούσκωμα και ξεφούσκωμα», δεν είναι έργο μιας πράξης, μιας απεργίας ή μιας διαδήλωσης.
Να συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σε κάθε σχολή ενάντια στο κόστος σπουδών.
Μπλοκάρουμε με συλλογικές αποφάσεις την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο, τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.
Δυναμώνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα. Συναντιόμαστε με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες, τους μικρούς μαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους όργανα.
Απαιτούμε:
Άμεση επαρκής χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των αποθεματικών των ιδρυμάτων που «κουρεύτηκαν». Ούτε σκέψη για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων.
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ! Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης στους φοιτητές από άλλες πόλεις που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως. Ενοικίαση δωματίων ξενοδοχείων για όσους δικαιούνται δωμάτιο σε εστία και δεν πήραν.
Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ – ΤΕΙ – έρευνα.
Κατάργηση του νόμου πλαίσιο. Κανείς φοιτητής στα αντιδραστικά συμβούλια διοίκησης.
Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 429€ μέχρι τα 25.
Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
Όχι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια και τις θεωρίες των σπουδαστών των ΤΕΙ.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς στα ιδρύματα.
 

Comments are closed.