Καμία απόλυση εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ! Οι φοιτητές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων!

Μαζί με τα νέα μέτρα-σφαγείο για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωράει στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων. Υπολογίζεται πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα, ενώ και το μνημόνιο αναφέρεται σε 25.000.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και εκατοντάδες εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Όπως και να ονομάσουν τις απολύσεις («διαθεσιμότητα», «κατάργηση οργανικής θέσης», «υποχρεωτικές μετατάξεις» προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά κτλ) το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: εκτίναξη της ανεργίας, φτώχεια και ανασφάλεια για τους απολυμένους και τις οικογένειές τους.
Η μείωση του προσωπικού θα δημιουργήσει προβλήματα και στην ίδια την λειτουργία των ιδρυμάτων καθώς τα εργαστήρια, η φοιτητική μέριμνα, οι υπηρεσίες των ιδρυμάτων, οι γραμματείες, ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός θα υπολειτουργεί.
Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν συμφέρον από τις απολύσεις και άλλων υπαλλήλων. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί τους, δεν θα σωθούν από τα βάρη της κρίσης, δεν θα βρούνε δουλειά.
Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κενά και τις τρύπες που θα δημιουργηθούν από τις απολύσεις του προσωπικού θα έρθουν να καλύψουν τα γνωστά αρπακτικά, οι εργολάβοι και οι εταιρίες. Θα απολύουν εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας για να τους ξαναπροσλαμβάνουν με τσεκουρωμένα δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις λάστιχο μέσω ΜΚΟ, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εργολαβιών.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μόνιμους και εργολαβικούς να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στους αξιοπρεπείς μισθούς. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να εμποδίσουν τις απολύσεις στην πράξη. Να απομονώσουν τους εργατοπατέρες που τόσο καιρό έσπερναν αυταπάτες λέγοντας ότι «εμείς θα εξαιρεθούμε», αυτούς που σήμερα οδηγούν την πάλη στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και την μοιρολατρία. Να στηριχτούν στο ΠΑΜΕ.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να  σταθούν στο πλευρό των  εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας που στέλνονται μαζικά στην ανεργία. Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Η πολιτική που τσακίζει τους εργολαβικούς εργαζομένους, είναι η ίδια που χτυπάει εμάς και τις οικογένειες μας. Είναι η ίδια που ρουφάει το αίμα και τον ιδρώτα εκατομμύρια εργαζομένων-αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι λίγοι, οι χορτάτοι, οι επιχειρηματίες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Για να σώσουν τα κέρδη τους από την κρίση που το ίδιο το σύστημα τους δημιούργησε.
Φοιτητές και εργαζόμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα και τον ίδιο εχθρό: τα μονοπώλια και την πολιτική τους. Σήμερα απολύουν τους γονείς μας. Αύριο θα είμαστε εμείς στη θέση τους. Μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράρια, τρομοκρατημένους για να βγάζουν κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Τώρα πρέπει να συναντηθούμε στους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαίκών αναγκών, μακριά και έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων.
Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γραφείο και σχολή να ανατρέψουμε τα μέτρα και την πολιτική που τα γεννά!

Comments are closed.