Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ για την είσοδο των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ τα ξημερώματα της Παρασκευής 30/11 και τη σύλληψη απεργών εργαζομένων που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο κατειλημμένο κτίριο διοίκησης

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 30/11/2012, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ. Αφού προσέγγισαν το κατειλημμένο κτίριο διοίκησης προχώρησαν σε συλλήψεις των απεργών εργαζομένων που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο και περιφρουρούσαν τις κινητοποιήσεις τους.
Φανερώθηκε για ακόμα μια φορά το αντεργατικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώθηκε ότι τα βάρβαρα μέτρα πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή. Όσο θα μεγαλώνει η επίθεση, οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους υπηρέτες θα παίρνουν τα μέτρα τους, θα οργανώνουν τους μηχανισμούς τους, θα γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.
Εμπνευστής και συντονιστής της επέμβασης της αστυνομίας, οι πρυτανικές αρχές. Ο άθλιος απεργοσπαστικός ρόλος που ανέλαβαν να παίξουν όλο το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα, αποδεικνύει ότι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στο Ίδρυμα. Με δικιά τους πρόσκληση, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό άσυλο και χτύπησαν τον αγώνα των εργαζομένων. Αυτές τις πρυτανικές αρχές ευλογούσε τις προηγούμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, το λαό της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσει την προσπάθεια καταστολής των λαϊκών αγώνων. Να απαντήσει με ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση και αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις σχολές. Με αντοχή, αποφασιστικότητα, ταξική αδιαλλαξία.
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων και των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες. Να μην  απαγγελθεί καμιά κατηγορία σε βάρος τους.
Να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. Να φύγουν οι δουλέμποροι εργολάβοι από τους χώρους των πανεπιστημίων.

Comments are closed.