Για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Παρασκευή 28/12

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων με τη συνοδεία εισαγγελέα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Παρασκευή 28/12. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου από αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας μέχρι  γραφεία καθηγητών  και  φοιτητικών οργανώσεων. Αυτές οι ενέργειες καθώς και η προπαγάνδα που στήθηκε, στόχο έχει να συνηθίσει ο κόσμος τη παρουσία και την δράση των δυνάμεων καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια.
Οι σάκοι με τα εμπορεύματα των μικροπωλητών στη σχολή, ο τρόπος που το παρουσίασαν και η προπαγάνδα για την ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου είναι προφάσεις. Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία ήθελαν να πατάξουν το παραεμπόριο, θα στρέφονταν ενάντια στα κυκλώματα που εισάγουν και διοχετεύουν αυτά τα εμπορεύματα στην αγορά και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες μικροπωλητές. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι αυτά που πουλάνε οι μικροπωλητές τα φτιάχνουν μόνοι τους σε δικές τους επιχειρήσεις.
Το ότι δεν έχουν καμιά δουλειά μέσα στο πανεπιστήμιο, είναι θέμα που έπρεπε και μπορεί να το λύσουν η διοίκηση και ο φοιτητικός σύλλογος. Το ότι  δεν το κάνουν δίνει τροφή για τέτοιους σχεδιασμούς. Κυκλώματα και τυχοδιωκτικές πρακτικές, αξιοποιούνται για να ενταθεί η κρατική καταστολή που στόχο έχει τελικά  την αγωνιστική δράση αλλά και να υπηρετήσει γενικότερους σχεδιασμούς στο κέντρο της Αθήνας.
Η απροκάλυπτη εισβολή και παραβίαση του ασύλου είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει το Πανεπιστήμιο Α.Ε., όπου οι αγώνες και η οργάνωση των φοιτητών, των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών για δημόσια και δωρεάν σπουδές θα απαγορεύονται και θα χτυπιούνται ενώ η μόνη φωνή που θα ακούγεται θα είναι αυτή των επιχειρήσεων. Είναι ενταγμένη στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος του «νόμου και της τάξης» όπως προπαγανδίζει ο πρωθυπουργός που σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.
Η ένταση της κρατικής καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Τη στιγμή που καταργείται η φοιτητική μέριμνα, που δίνονται πτυχία «κουρελόχαρτα» για την ανεργία, που απολύονται εργαζόμενοι από τα ιδρύματα, που η έρευνα γίνεται αποκλειστικά για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, χτυπιέται η προσπάθεια για οργάνωση και αγώνα.
Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Να μπουν στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να βάλει στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς στρέφονται ενάντια στο κίνημα και να αντισταθεί  στην ένταση της κρατικής καταστολής.

Comments are closed.