ΑΠΟΦΑΣΗ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Σύλλογου της Ιατρικής Πάτρας

Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προκειμένου να εντοπιστούν και να εκδιωχθούν μετανάστριες που εργάζονται στο νοσοκομείο ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Καταγγέλλουμε τον βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία που θέλει να ρίξει το φταίξιμο στους μετανάστες για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στο χώρο της υγείας.

Σοβαρότατη ευθύνη βαραίνει τον διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου Απόστολο Λέτσιο που όχι μόνο δέχθηκε συνάντηση με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αλλά μάλιστα τους διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες της Διοίκησης για την πραγματοποίηση του αιτήματος. Ευθύνες βέβαια έχει και ο υπουργός Υγείας που συνεχίζει να αφήνει τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει μέσα στα νοσοκομεία.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι μετανάστες εργαζόμενοι και ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα για λίγους. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό οφείλονται ακριβώς σε αυτή την πολιτική  που υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει την δημόσια υγεία.

Συμφέρον Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων είναι η πάλη για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ένταξη και μονιμοποίηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Comments are closed.