ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών!
Εμείς απαντάμε: ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!
Δεν αποδεχόμαστε:
Να περιμένουμε για μήνες και για χρόνια στις ουρές της ανεργίας
Όταν και αν μας προσλάβουν, να δουλεύουμε με μισθό 400 ευρώ για μερικούς μήνες και όσες ώρες θέλει ο εργοδότης, χωρίς ασφάλιση, δώρα, επιδόματα, άδειες και ύστερα να μας ξαναστέλνουν στην ανεργία.
Να γονατίζει η οικογένειά μας από το τεράστιο κόστος σπουδών για να μορφωθούμε, από τους φόρους και τα χαράτσια.
Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων! Οι συλλογικές συμβάσεις είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων. Κατάργησή τους σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος διαπραγματεύεται μόνος του για τους όρους εργασίας με το αφεντικό τη στιγμή που τα αφεντικά έχουν στα χέρια τους τις επιχειρήσεις, έχουν με το μέρος τους το κράτος, τα ΜΜΕ, τις δυνάμεις καταστολής, αξιοποιούν έναν εφεδρικό στρατό 1,5 εκατομμυρίων ανέργων. Πως μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να διαπραγματευτεί μόνος του; 
Απορρίπτουμε το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» ή αλλιώς «Σχέδιο Δράσης για την Υπερεκμετάλλευση των Νέων». Με το σχέδιο αυτό θέλουν να καθιερώσουν ότι όποιος «τυχερός» κάτω των 29 χρονών βρει «μια θέση στον ήλιο» και πιάσει δουλειά, θα δουλεύει για κάνα πεντάμηνο με 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και σύμβαση. Δεν είναι σχέδιο που θα δώσει σε κάποιους δουλειά έστω και με χαρτζιλίκι. Αφορά ελάχιστους και στόχο έχει να κάνει στους νέους μέχρι 29 χρονών ότι έκαναν και στους νέους μέχρι 25 χρονών: Να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.  
Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε. Δεν έχουμε εμείς και οι οικογένειές μας για σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, βιβλία, αναλώσιμα. Λέμε όχι στα χαράτσια. Όχι στους φόρους.
Απορρίπτουμε το σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Στόχο έχει να προσαρμόσει ακόμα περισσότερο τις σχολές μας στις ανάγκες της αύξησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι ένας νέος ακαδημαϊκός χάρτης για το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Α.Ε.
Έχουμε τεράστια δύναμη αρκεί να μπούμε αποφασιστικά στον αγώνα!
Ο αγώνας ενάντια στο εφιαλτικό παρόν και μέλλον που διαμορφώνουν για μας πρέπει να είναι μαζικός! Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο συμβιβαζόμαστε με το «μικρότερο κακό», όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι. Όσοι αποδέχτηκαν μείωση των δικαιωμάτων τους δεν σώθηκαν τελικά γιατί η αντιλαϊκή επίθεση αφορά τους πάντες, ειδικά αυτούς που υποχωρούν τους βρίσκει «μπόσικους». Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους νέους που πλήττονται, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες που αγωνίζονται!
Χρειάζεται μαχητικότητα και οργάνωση! Μόνο αν διώξουμε από τις σχολές και τους συλλόγους όσους εδώ και δεκαετίες έχουν την πλειοψηφία και μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, όσους υπονομεύουν τον αγώνα, μόνο αν πάρουμε τους συλλόγους στα χέρια μας και τους μετατρέψουμε σε όργανα πάλης, αν οργανωθούμε σε κάθε έτος, αν φτιαχτούν παντού και δυναμώσουν οι επιτροπές αγώνα, αν μεγαλώσει η συσπείρωση γύρω από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα έχουμε αποτέλεσμα!
Χρειάζεται συνέχεια και κλιμάκωση! Ο αγώνας δεν είναι μια τουφεκιά, δεν είναι υπόθεση ενός συλλαλητηρίου.
Κανένας φόβος! Η άγρια καταστολή, η συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό! Την απάντηση δίνει και θα δώσει ο οργανωμένος λαός!
Απαιτούμε:
Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
Να μην εφαρμοστεί το «Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση των Νέων». Μόνιμη, πλήρης και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών. Επίδομα ανεργίας χωρίς καμία προϋπόθεση και από και την πρώτη μέρα ανεργίας. Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. Να παγώσουν τα χρέη των ανέργων.
Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.
Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά».

Comments are closed.