Το τεράστιο πανελλαδικό συλλαλητήριο των ΤΕΙ έστειλε μήνυμα: Οι σπουδαστές δεν δέχονται να γίνουν πελάτες, αυριανοί άνεργοι και φτηνοί εργάτες!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες σπουδαστές από κάθε άκρη της Ελλάδας, που συμμετείχαν στο τεράστιο σε όγκο και παλμό, πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ενάντια στην διάλυση των ΤΕΙ, χτες στην Ομόνοια.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες σπουδαστές από τους Σπουδαστικούς Συλλόγους της ΑΣΠΑΙΤΕ, της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Αθήνας, της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας, της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά, της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πάτρας, των ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, του ΤΕΙ Ρεθύμνου, των ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, των ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, της ΣΔΟ του ΤΕΙ Λάρισας, του ΤΕΙ Λαμίας, του ΤΕΙ Μεσολογγίου, του ΤΕΙ Λευκάδας, του ΤΕΙ Ζακύνθου των συλλόγων οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, της Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και της Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου που με μαζικές γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν την μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Τους φοιτητικούς συλλόγους Φιλοσοφικής και Νοσηλευτικής Αθήνας, Μαθηματικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής και Φιλοσοφίας Πάτρας, οικότροφων Εστίας Πάτρας, το Σύλλογο Σπουδαστών ΙΕΚ Αττικής, σπουδαστές ΕΠΑΣ, που με τις αποφάσεις τους, στήριξαν το συλλαλητήριο. Τους σπουδαστές και φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που διαδήλωσαν την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Ο στόχος μας πραγματοποιήθηκε: Η Αθήνα και οι δρόμοι της βούλιαξαν, πλημμύρησαν από τη φωνή και τα συνθήματά μας: Όχι στη διάλυση των σπουδών και της ζωής μας! Δεν δεχόμαστε να είμαστε πελάτες στις σχολές μας, αυριανοί άνεργοι και φτηνοί εργάτες! Απορρίπτουμε το σχέδιο «Αθηνά»! Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για να σπουδάσουμε! Δωρεάν στέγαση για όλους, ανέγερση νέων εστιών! Να φύγουν οι εταιρίες από τις σχολές μας!
Άσχημη παρένθεση, ήταν η παράταξη των ΕΑΑΚ, που υπονομεύοντας το πανελλαδικό συλλαλητήριο των ΤΕΙ, έκανε ένα μικρό ξεχωριστό συλλαλητήριο των μελών της και μόνο και μόνο για να τους «παίξουν» οι κάμερες, πέσανε πάνω σε άδειες (!) κλούβες.
Καλούμε τους σπουδαστές των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα να συνεχίσουν τον αγώνα για δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια που έχουν βάλει στόχο να ζήσουμε ως σύγχρονοι σκλάβοι. Να παλέψουν ενάντια στην συνολική διάλυση των ΤΕΙ, στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων που φορτώνει το κόστος σπουδών τις πλάτες μας, στην εμπορευματοποίηση τις γνώσης, την επιχειρηματική λειτουργία, το κουτσούρεμα τις επιστημονικής γνώσης και το ξεπούλημα τις έρευνας, ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των 400 ευρώ μέχρι τα 29.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων 2 μηνών ήταν αυτές που υποχρέωσαν και την κυβέρνηση να κάνει την οποιαδήποτε αναδίπλωση για το σχέδιο «Αθηνά». Να σκεφτούμε όλοι το πόσο μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας μας αν οργανωθούμε σε κάθε τμήμα και έτος, αν ζωντανέψουμε τους συλλόγους μας, αν βαδίσουμε μαζί με το λαό, αν ξεμπερδέψουμε με τα τσιράκια της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων στους συλλόγους μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Comments are closed.