Πρόταση του ΜΑΣ: Καταγγελία για άδικη απόλυση στην “Πίνδο”

Καταδικάζουμε την άδικη απόλυση της Αλίκης Γιώτη, επειδή μπήκε μπροστά στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων για όλους τους, πάνω από 7 μήνες, απλήρωτους εργαζόμενους στην επιχείρηση Πίνδος.
Η απόλυση αυτή είναι καθαρά εκδικητική, στόχο έχει όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους σε Πίνδο, Πέτσιο, Δωδώνη και άλλα εργοστάσια. Όλους τους απλήρωτους σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει και εμάς, τους νέους, επόμενους εργαζόμενους. Τέτοιου είδους κινήσεις της εργοδοσίας μας στέλνουν μήνυμα: «Μην αγωνίζεσαι, σκύψε το κεφάλι, συμβιβάσου».
Στο μήνυμά τους απαντάμε: «Δε μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!» 
Όποιος αποδέχεται την απόλυση εργαζόμενης στην Πίνδο, επειδή αγωνίστηκε για τα απλήρωτα δεδουλευμένα της, αποδέχεται την απλήρωτη εργασία, αποδέχεται τη μείωση μισθών, δικαιωμάτων, δίνει το δικαίωμα στα αφεντικά να απολύουν και να τσαλαπάτανε την αξιοπρέπεια των σημερινών εργαζόμενων με το «έτσι θέλω». Αν τα αποδεχτούμε σήμερα αυτά, αύριο θα γίνονται και σε εμάς!
  • Καταδικάζουμε την άδικη και εκδικητική απόλυση και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα
  • Να δοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς μειώσεις μισθών
  • Είμαστε στο πλευρό όλων των απλήρωτων εργαζόμενων που δίκαια αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους
  • Όποιοι νόμοι αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες, που επιτρέπουν απολύσεις είναι παράνομοι για εμάς.

Στο παραπάνω ψήφισμα που οι δυνάμεις του Μ.Α.Σ. σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στα Γιάννενα έβαζαν για ψήφιση στα Δ.Σ. των τμημάτων, οι δυνάμεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ ψήφισαν ΚΑΤΑ.

Comments are closed.