Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών να ακυρωθεί στην πράξη! Όλοι στο πλευρό των καθηγητών!

Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να καταδικάσουν την κυβέρνηση που προχώρησε στην επιστράτευση των καθηγητών.

Κανέναν δεν μπορεί να ξεγελάσει η κυβέρνηση με τα κροκοδείλια δάκρυά της για τους μαθητές που πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι η ίδια κυβέρνηση που τσακίζει το δικαίωμα χιλιάδων μαθητών στην μόρφωση με τις συγχωνεύσεις σχολείων και τώρα ετοιμάζει μαζικές απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Το «νέο σχολείο» που φτιάχνει είναι το σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς πετρέλαιο, με μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα. Είναι το σχολείο των ταξικών φραγμών που σπρώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση και στην εργασία με μισθό χαρτζιλίκι. Είναι ο προθάλαμος για το πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της ακριβοπληρωμένης γνώσης με πτυχία-διαβατήρια για την ανεργία.

Ενάντια στην παιδεία-εμπόρευμα πρέπει να παλέψουν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τους φοιτητές και το λαό  γιατί έχουν κοινό στόχο: ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο που να μορφώνει πραγματικά και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Ένας τέτοιος αγώνας με σχέδιο, οργάνωση, μαζικότητα και κοινό βηματισμό όλων όσοι πλήττονται μπορεί να τσακίσει την κυβερνητική αδιαλλαξία και να έχει προοπτική.

Η ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για απεργία και ο κρατικός αυταρχισμός θα πέσουν στο κενό! Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει το δικαίωμα στην απεργία. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στο Μετρο, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο όποιος σηκώσει κεφάλι. Η ένταση της καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. 

Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών, παίρνοντας μέρος στην κινητοποίηση ενάντια στην επιστράτευση τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Comments are closed.