Καταδίκη της πρωτοφανούς απόφασης της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πειθαρχική δίωξη μελών του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού

Καταδικάζουμε την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την οποία τιμωρούνται 2 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής με επίπληξη και 9 φοιτητές με αναστολή εξαμήνου για τις κινητοποιήσεις του συλλόγου τον Οκτώβρη του 2011 ενάντια στην εκδικητική απόφαση του Τμήματος Φυσικής για απώλεια της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο-πλαίσιο.
Με την συγκεκριμένη απόφαση του πειθαρχικού, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών. Η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων, που προβλέπεται στο νόμο-πλαίσιο καθώς και στον πρότυπο γενικό εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ΑΕΙ,  στρέφεται ενάντια στους αγώνες των φοιτητών και στοχεύει στην τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος.
Η απόφαση αυτή έρχεται να υλοποιήσει στην πράξη το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιτάσσει η συγκυβέρνηση. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και την ποινικοποίηση των αγώνων. Αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, απαραίτητο συστατικό για να περάσει η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Έτσι και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πολιτική που μετατρέπει πλήρως τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε ανώνυμες εταιρίες και την παιδεία σε εμπόρευμα συμπληρώνεται με τον αυταρχισμό ενάντια σε όποιον σηκώσει κεφάλι.
Καλούμε τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, όλους τους φορείς του λαϊκού κινήματος να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της πρωτοφανούς απόφασης της κοσμητείας και να απαιτήσουν την ανάκληση της.
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ

Comments are closed.