Τιμάμε τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής  και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 19:30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης).

H Σωτηρία Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις που καλούσαν σε συμμετοχή σε απεργία.
Τριάντα τρία χρόνια μετά ο δρόμος και τα οράματα της παραμένουν επίκαιρα οσο ποτέ, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας. Σήμερα που το ένα δικαίωμα μετα το άλλο γκρεμίζεται, σήμερα που η κακοπληρωμένη δουλειά αλλα και η ανεργία μαστίζει τους νέους είναι επιτακτική η ανάγκη του ανυποχώρητου αγώνα για να προστατέψουμε τη ζωή μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγούν το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν. Χρειάζεται οργανωμένη δράση μεσα στις σχολές σε κάθε τμήμα και έτος, ενίσχυση της λαικής συμμαχίας, αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές.Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου παλεύουμε για της ζωή μας, για το μέλλον μας, μπαίνουμε στο μάτι αυτών που σήμερα μας θεωρούν μια χαμένη γενιά. Να γίνουμε η γενιά που θα φέρει τα πάνω κάτω που μαζί με τους εργάτες θα κατακτήσει όλα αυτά που της έχουν κλέψει, θα γίνει κυρίαρχη του πλούτου που παράγει.

Comments are closed.