Ξεσηκωμός ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την προετοιμαζόμενη επέμβαση ενάντια στη Συρία από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατηγορία για χρήση χημικών όπλων από το συριακό στρατό είναι η πρόφαση για να μπει μπροστά η μηχανή του πολέμου. Τα κατασκευασμένα στοιχεία και οι προβοκάτσιες ήταν πάντα το πρόσχημα κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης, όπως πριν 10 χρόνια στο Ιράκ, όπως και σε άλλες χώρες.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν βάλει στο μάτι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας. Γι’ αυτό ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου και όχι από «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη που διαθέτει τη βάση της Σούδας, που στηρίζει και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μπλέκει τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες αφού η επέμβαση αυτή δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή και βάζει σε κίνδυνο όλους τους λαούς της περιοχής.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή. Καλούμε κάθε φοιτητή και σπουδαστή να σταθεί αλληλέγγυος στον λαό της Συρίας και να απαιτήσει:

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας) που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

 

Comments are closed.