Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην μόρφωση και την ζωή.

Κυβέρνηση και εισαγγελείς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, δεν δίστασαν να σύρουν στην φυλακή μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας για να τσακίσουν τον αγώνα τους και να στείλουν μήνυμα υποταγής προς κάθε κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησε σε 20 προσαγωγές μαθητών, σε αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη των 8. Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 20 μέρες ως και 4 μήνες και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!

Το «έγκλημα» τους είναι ότι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι, να κάνουν κατάληψη και να παλέψουν για να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, για να συνεχίσουν την ειδικότητα που ξεκίνησαν και με απόφαση της κυβέρνησης καταργείται.

Μας θέλουν γονατιστούς, να μην αντιδρούμε στην πολιτική που μας κλέβει το βιβλίο από το χέρι και μας στέλνει στην ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Για αυτό απαντάνε με τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αυτοί που δικάζουν σήμερα τους μαθητές είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα ΜΑΤ ενάντια σε εργάτες, επιστρατεύουν απεργούς, καταργούν το άσυλο και χτυπάνε τους αγώνες των φοιτητών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να στηρίξουμε τους αγώνες των μαθητών κόντρα στο σχολείο της αγοράς και της αμορφωσιάς. Να συναντηθούμε στο δρόμο στις 6 Νοέμβρη.

Τους το δηλώνουμε: Όποιος τολμήσει να αγγίξει έστω και μια τρίχα μαθητή θα μας βρει απέναντί του!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.

Comments are closed.