Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Επιτροπών Αγώνα του Μ.Α.Σ. και του Συλλόγου Σπουδαστών Νοσηλευτικής στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα του Μ.Α.Σ. και ο Σύλλογος Σπουδαστών Νοσηλευτικής στα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, έπειτα από το κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Την Πέμπτη 17/10 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη – συμβολική ολοήμερη κατάληψη των κτιρίων των Διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων. Ακολούθησαν ταυτόχρονα συλλαλητήρια και πορείες των Επιτροπών Αγώνα στον προαύλιο χώρο αλλά και μέσα, στα δύο ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά.

Το βασικό αίτημα των σπουδαστών των ΤΕΙ είναι εδώ και τώρα όλο το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό να ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας του με τα ΤΕΙ, να προσληφθεί άμεσα επαρκές μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ικανό να ανταπεξέλθει τόσο στον όγκο των δεκάδων χιλιάδων σπουδαστών, όσο και στον όγκο των προγραμμάτων σπουδών κάθε τμήματος. Αυτή τη στιγμή, κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από τα 48 τμήματα υπάρχουν 5 με 8 μόνιμοι καθηγητές που αντιστοιχούν σε 500 με 800  σπουδαστές και σε περίπου 42 με 45 μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών.

Την Παρασκευή 18/10 ολοκληρώθηκε το διήμερο δράσης με βασική αιχμή την ανυπαρξία εστιών για τους σπουδαστές των ΤΕΙ σε όλη την Αττική. Στήθηκαν συμβολικά σκηνές camping στις εισόδους των δύο ιδρυμάτων, και κυρήχθηκε η έναρξη της καμπάνιας συλλογής υπογραφών από όσους σπουδαστές είναι από την επαρχία και χρειάζονται να μείνουν σε εστία ώστε να καταφέρουν να σπουδάσουν.

Βασικό αίτημα των σπουδαστών είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης της εγκατελειμένης πρώην μαθητικής εστίας Αγ.Αναργύρων, που βρίσκεται εντός του Πάρκου Τρίτση και μπορεί να στεγάσει άμεσα περίπου εκατό σπουδαστές των ΤΕΙ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την συγκεκριμένη πρόταση του ΜΑΣ, που συνοδεύεται από μηχανική και αρχιτεκτονική μελέτη, έχει υπερψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγ.Αναργύρων-Καματερού, η Διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά ενώ αρνείται να πάρει θέση η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας.

Η δραστηριότητα των Επιτροπών Αγώνα των ΤΕΙ της Αττικής και του Συλλόγου Σπουδαστών Νοσηλευτικής και τις δύο ημέρες, συνοδεύτηκε από πλατιά εξόρμηση εν όψει της Απεργίας στις 6 Νοέμβρη.

Στις 6 Νοέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό για να ακουστεί πιο δυνατά!

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία!

Comments are closed.