Τετάρτη 6 Νοέμβρη τα ΤΕΙ στο δρόμο! Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες! Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 12:00 συγκεντρωνόμαστε στο Υπ. Παιδείας!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το προειδοποιητικό διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα του Μ.Α.Σ. και ο Σύλλογος Νοσηλευτικής στα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά στις 17 & 18 Οκτώβρη.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά και με αισιοδοξία:
  • Πυκνώνουμε τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ σε κάθε σχολή και τμήμα.
  • Κάθε έτος να εκλέξει την επιτροπή του, συντονιστή της πάλης, ψυχή του έτους.
  • Προχωράμε σε όλους τους συλλόγους σε Γενικές Συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη.
  • Φουντώνουμε τις κινητοποίησεις για κάθε πρόβλημα παντού!
  • Πέμπτη 24 Οκτώβρη συγκεντρωνόμαστε στις 12 στο Υπ. Παιδείας. Ζητάμε συνάντηση με τα αιτήματα μας. Να γίνει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα ΤΕΙ χωρίς προβλήματα.
  • Παρασκευή 25 Οκτώβρη δίνουμε συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΙ Αθήνας για να μάθει όλος ο λαός τα προβλήματά μας.
Οι πρώτες τρεις εβδομάδες μαθημάτων είναι αποκαλυπτικές για το τί πρόκειται να συμβεί αν δεν διεκδικήσουμε τώρα να δοθεί λύση
Κατά μέσο όρο, σε ένα τμήμα με 5 ή 7 μόνιμους καθηγητές αντιστοιχούν 500 σπουδαστές και περίπου 40 μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών. Σχεδόν κανένα εργαστήριο δεν έχει ξεκινήσει προς το παρόν! Οι λίστες αναμονής θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο!
Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται κάθε μέρα στα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά με μπροστάρηδες τις δυνάμεις του ΜΑΣ για να μην πληρώσει κανείς ούτε ένα ευρώ για αναλώσιμα ή βιβλία, για να μην μείνει κανείς έξω από εργαστήριο ή θεωρία, για να δοθεί λύση στη στέγαση και στη σίτιση των σπουδαστών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ!!!
Ήδη οι συνάδελφοί μας στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά διεκδίκησαν και πέτυχαν να δωθούν δωρεάν αναλώσιμα στα πρώτα έτη αξίας 80 ευρώ για κάθε σπουδαστή.
Ήδη οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Πειραιά με κινητοποίηση στη Διοίκηση πέτυχαν να δωθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης 8 συναδέλφων που διαφορετικά θα τα παρατούσαν και θα γυρνούσαν στις πόλεις τους.
Ήδη ο Σπουδαστικός Σύλλογος της Νοσηλευτικής με κινητοποίηση στη Διοίκηση και συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας, πέτυχε να δωθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης 2 σπουδαστριών που διαφορετικά δεν θα σπούδαζαν.
Ο ίδιος Σύλλογος πέτυχε πάνω από 60 σπουδαστές του 3ου έτους να παραλάβουν δωρεάν την Νοσηλευτική στολή αξίας 25 ευρώ από τα αποθέματα του νοσοκομείου Αγ.Σοφία, με κινητοποίηση έπειτα από τη διαρκή άρνηση του τμήματος να δωθεί λύση.
Ο ίδιος Σύλλογος πέτυχε τη δημιουργία 2 ομάδων για τα θεωρητικά  μαθήματα του Α’ & Β’ έτους τα οποία παρακολουθούσαν πάνω από 150 σπουδαστές σε αίθουσες χωρητικότητας 80 ατόμων. Επίσης διεκδίκησε και πέτυχε να παρθεί πίσω η απόφαση που έκοβε μία ώρα εργαστησιακού μαθήματος μετατρέποντας το από δύωρο σε μονόωρο.
Με κινητοποίηση στους προϊσταμένους των τμημάτων των Δομικών και των Ηλεκτρολόγων οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στη ΣΤΕΦ του Πειραιά πέτυχαν να ανοίξουν παραπάνω εργαστηριακά δύωρα και έτσι κανείς δεν έμεινε σε λίστα αναμονής να περιμένει τον επόμενο χρόνο για να τα παρακολουθήσει.
Στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Αθήνας, με κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα φαίνεται πως θα δωθεί τελικά λύση στις κοινές παρακολουθήσεις από σπουδαστές διαφορετικών τμημάτων δήθεν κοινών θεωριών, δηλαδή βάλ’τους όλους μέσα να τελιεώνουμε!
Για αυτές τις μικρές ή μεγάλες μας νίκες έπαιξε ρόλο η μαχητικότητα και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, η πρωτοπόρα δράση των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ. Ότι δεν έπεσε ο πήχης των απαιτήσεων, δεν κυριάρχησε το «έτσι είναι τί να κάνουμε» αλλά το ότι όσα μας κόβουν τα δικαιούμαστε, τα έχουν χιλιοποληρώσει οι οικογένειες μας σε φόρους και χαράτσια!!!
Δεν ανεχόμαστε την κοροιδία!
Τέρμα τα ψέματα του Προέδρου, της Διοίκησης, και των Διευθυντών σχολών και το πινγκ πονγκ με το μπαλάκι της ευθύνης. Τέρμα τα «Δεν φταίω να πάτε στο Υπουργείο να τα πείτε, εγώ εντολές εκτελώ». Να μην ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς αν δεν συμφωνούσαν. Να παραιτηθούν αν σκοπεύουν να μην βάλουν εμπόδιο, να συμβιβαστούν πάνω στην πλάτη μας.
Τί σημαίνει ότι «Δεν πειράζει που είσαστε 200 μέσα στη θεωρία για λίγες μέρες, αφού μετά δεν θα ξαναέρθετε ποτέ για μάθημα»; Αυτά τα λένε και ο Πρόεδρος και προισταμένοι τμημάτων και διευθυντές σχολών όσες φορές διαμαρτυρήθηκαν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ.
Από πού προκύπτει ότι σπουδαστές από άσχετα μεταξύ τους εξάμηνα και τμήματα θα παρακολουθούν μαζί ένα «κοινό μάθημα»;
Έχει ευθύνη ο καθηγητής που ανέχεται να διδάσκει ενώ δεκάδες κάθονται στο πάτωμα, που κάνει εργαστηριακό μάθημα σε 50 σπουδαστές και δεν εναντιώνεται.
Απομονώνουμε τις φωνές της κυβέρνησης μέσα στα ΤΕΙ, τις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ
Κανείς να μην δεχτεί τον φυτευτό δήθεν «εκπρόσωπο» του έτους Δαπίτη ή Πασπίτη, που πουλάει παραμύθια ότι μιλάει σαν ανεξάρτητος και όχι σαν ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ.
Να μάθουν όλοι ότι καταψηφίζουν κάθε αγωνιστική πρόταση στα Διοικητικά Συμβούλια των σπουδαστικών συλλόγων. Ότι πολλές φορές δεν εμφανίζονται καν!
Έχουν ευθύνη και κάποιοι καθηγητές που λειτουργούν σαν εκπρόσωποι της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ. Στη Νοσηλευτική μαζί με τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ ονομάζουν παράνομες τις συνελεύσεις ετών, και τον Σπουδαστικό Σύλλογο της Νοσηλευτικής που έχει την έγκριση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ψηλά το κεφάλι! Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Στέλνουμε μήνυμα ότι οι ανάγκες μας  δεν χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Διεκδικούμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Η δύναμή μας είναι στον συλλογικά οργανωμένο μαζικό αγώνα. Είναι στη συσπείρωση όλων των σπουδαστών γύρω από την επιτροπή έτους, την Επιτροπή Αγώνα της Σχολής και του τμήματος,το Συλλογό τους.
Είναι στη συμπόρευση με τους εργάτες και το λαό, κόντρα στις κυβερνήσεις, τα μονοπώλια, την Ε.Ε.
Αυτές τις ημέρες χρειάζεται να γίνει στα ΤΕΙ ακόμα ένα βήμα μπροστά. Οι πολλές σποραδικές κινητοποιήσεις για τα προβλήματα του έτους και του τμήματος, να γενικευτούν. Να ενωθούν αυτά τα ρυάκια σε ένα μεγάλο αγωνιστικό ποτάμι σπουδαστών!!!
Αντιμετωπίζουμε όλοι την ίδια επίθεση, μαζί να απαντήσουμε!
Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας
Στις 6 Νοέμβρη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες για να ακουστεί πιο δυνατά!
Κλείνουμε τη σχολή και κατεβαίνουμε στο δρόμο!

Comments are closed.