Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ σ’ όλη τη χώρα! Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 10 π.μ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε καλεί να συμμετέχεις στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να τιμήσουμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936 και όλους όσους έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης, εμπνεόμαστε, γεμίζουμε θάρρος και αισιοδοξία για τους σκληρούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γράψουν οι λαοί.

Η 1η Μάη μας καλεί να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση για να μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα!

 Η ματωμένη Πρωτομαγιά διδάσκει πως τίποτα δεν χαρίζεται. Τα όνειρα και τα «θέλω» μας κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, όχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους εκμεταλλευτές του λαού!

Η 1η Μάη για μας, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, είναι μέρα συνέχισης του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους, που υποβαθμίζουν την μόρφωσή μας σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα σκόρπιων δεξιοτήτων για να συναντάμε την ανεργία, την περιπλάνηση, την ολιγόμηνη κακοπληρωμένη δουλειά.

Δεν δεχόμαστε αυτό το παρόν και μέλλον!

Δεν θέλουμε να πληρώνουμε για να σπουδάσουμε! Παλεύουμε για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για δωρεάν σίτιση–στέγαση–μετακίνηση–βιβλία–αναλώσιμα, για ανέγερση εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε πελάτες! Παλεύουμε για να φύγουν από τα ΑΕΙ – ΤΕΙ οι επιχειρήσεις, για να μπλοκαριστεί η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.

Θέλουμε μόρφωση υψηλού επιπέδου! Παλεύουμε για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Ενάντια στη μετατροπή των σπουδών μας σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα σκόρπιων δεξιοτήτων.

Θέλουμε το πτυχίο μας να έχει αντίκρισμα! Να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζονται ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και πιστοποιητικά.

Θέλουμε ουσιαστική έρευνα! Παλεύουμε για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Θέλουμε αξιοπρεπή δουλειά για να ζήσουμε! Παλεύουμε για σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών.

Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την κατάκτηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Comments are closed.