ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ! Όλοι οι φοιτητές στο δρόμο! Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργάτες στην πανεργατική απεργία!

Τα νέα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το «φως στο τούνελ» για το λαό είναι σκέτη κοροϊδία. Χτυπούν ότι δικαίωμα έχει απομείνει! Μονιμοποιούν τα 429€ κατώτατο μισθό για τους νέους, μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών τινάζοντας στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία δηλαδή την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις συντάξεις, καταργούν τα επιδόματα στο μισθό, τις τριετίες.

Θέλουν φτηνούς εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη τα μονοπώλια!

Γι’ αυτό χτυπάνε από σήμερα τις σπουδές μας υποβαθμίζοντας την επιστημονική γνώση σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων. Για να μας κάνουν φτηνούς και ευέλικτους για τους επιχειρηματίες. Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε την μισοδουλειά, τη μισοανεργία, τις διαλυμένες σπουδές!

Η κατάσταση που βιώνουμε στις σχολές και στα σπίτια μας είναι εκρηκτική!

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!

Δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε! Παλεύουμε για επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για επιστροφή των αποθεματικών τους που «κουρεύτηκαν», για δωρεάν σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε πελάτες στη μόρφωση – εμπόρευμα! Παλεύουμε για να φύγουν από τα ΑΕΙ – ΤΕΙ οι επιχειρήσεις.

Θέλουμε το πτυχίο μας να έχει αντίκρισμα! Παλεύουμε ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και να μαζεύουμε ένα σωρό πανάκριβα πιστοποιητικά.

Θέλουμε ουσιαστική έρευνα! Παλεύουμε για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Θέλουμε αξιοπρεπή δουλειά για να ζήσουμε! Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών, ενάντια στα σχέδια υπερεκμετάλλευσης που μας επιβάλλουν να δουλεύουμε για 5 μήνες με 400 ευρώ και μετά ξανά στην ανεργία.

Να μην διαγραφεί κανείς φοιτητής και φοιτήτρια που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές!

Στις 9 Απρίλη κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με το λαό σαν μια γροθιά κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – μονοπώλια!

Έτσι δίνουμε και παίρνουμε περισσότερη δύναμη!

Παλεύουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

 

Comments are closed.