Σχόλιο με αφορμή την πρόταση της Α.ΔΙ.Π να μπει λουκέτο σε 49 σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή την συνάντηση του Υπ. Παιδείας με εκπροσώπους της Α.ΔΙ.Π (Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας), ήρθε στο φως της δημοσιότητας η πρόταση της τελευταίας προς τον Υπουργό να μπει «λουκέτο» σε 49 τμήματα (8 των ΑΕΙ και 41 των ΤΕΙ). Σύμφωνα με την Α.ΔΙ.Π τα συγκεκριμένα τμήματα δεν πληρούν τα κριτήρια αξιολόγησης γιατί όπως αναφέρεται «αυτά τα τμήματα διαθέτουν λιγότερους από 9 καθηγητές Δ.Ε.Π και Ε.Π. άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, από το Φλεβάρη του 2014, αποκάλυψε σε όλους τους σπουδαστές την ύπαρξη της σχετικής έκθεσης της Α.ΔΙ.Π. Πρωτοστάτησε στην διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων, οργάνωσε ενημερώσεις σε τμήματα, έτη και εργαστήρια. Προειδοποίησε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των ιδρυμάτων και στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι παρατάξεις της συγκυβέρνησης ΔΑΠ και ΠΑΣΠ το έπαιζαν «κινέζοι»! Μας έλεγαν «δεν πρόκειται να έρθει ΑΘΗΝΑ 2» και να «κάτσουμε στα αυγά μας»…

Το δηλώνουμε καθαρά

Δεν θα επιτρέψουμε να διακοπούν οι σπουδές κανενός φοιτητή και σπουδαστή που σπουδάζει ήδη ή εισάγεται φέτος στα τμήματα αυτά. Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένα τα τεράστια έξοδα, οι αγωνίες και τα όνειρά μας.

Απαιτούμε τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες διεξαγωγής των εργαστηρίων και των θεωριών.

Δεν μασάμε κουτόχορτο

Οι ελλείψεις των τμημάτων που απειλούνται με λουκέτο, δεν προέκυψαν ξαφνικά. Τα τμήματα αυτά ιδρύθηκαν με τεράστιες ελλείψεις με την έγκριση του Υπουργείου, ελλείψεις που μεγάλωσαν με την εφαρμογή αντιδραστικών νόμων όπως ο νόμος πλαίσιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Και τώρα, οι υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση, την χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να περάσουν νέες αντιδραστικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο την ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, την πλήρη προσαρμογή τους στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Οι υπεύθυνοι, τώρα το παίζουν σωτήρες…

Οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι σύλλογοί τους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για Σχέδιο ΑΘΗΝΑ 2!

Comments are closed.