ΔΩΡΕΑΝ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ! 21-22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ

Οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας και οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στα ΤΕΙ απευθύνονται:

Σε σένα που μόλις πέρασες στην σχολή και ήρθες από επαρχία ελπίζοντας πως θα βρεις κάποιο κενό δωμάτιο σε εστία.

Σε εσένα πουτώρα πλήρωνεις 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς  αλλά δεν αντέχεις άλλο γιατί  η οικογένειά σου τσακίζεται από τα βάρβαρα μέτρα και ζητάς πλέον ένα δωμάτιο στην εστία.

Σε εσένα που ήσουν ένας από τους εκατοντάδες σπουδαστές που ενώ έκαναν αίτηση πέρυσι για δωμάτιο στις υπάρχουσες εστίες, επειδή δεν υπήρχε κενό δωμάτιο αναγκάστηκες είτε να νοικιάσεις, είτε να γυρίσεις στο σπίτι σου και να κάνεις αίτηση πάλι φέτος.

Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας.

Μην ανεχτείς να θυσιάσεις τις σπουδές και το μέλλον σου.

Απαιτούμε τώρα να δημιουργηθεί εστία για τους σπουδαστές των ΤΕΙ της Αττικής.

Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! Τη στιγμή που εμείς και οι οικογένειές μας δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με το κόστος σπουδών, τους φόρους και τα χαράτσια, τους μισθούς πείνας των 400€, που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά για το ενοίκιο, οι εστίες για τα ΤΕΙ είναι ανύπαρκτες.Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγη και οι υπάρχουσες εστίες δεν φτάνουν ούτε για "ζήτω",δίνονται εκατομμύρια ευρώ για ερευνητικά και μεταπτυχιακά προγράμματα που αξιοποιούνται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, εκατομμύρια ευρώ για «φυτά στα ταβάνια» και βιοκλιματική αναβάθμιση των ιδρυμάτων.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους!

Αυτή τη στιγμή στο ΤΕΙ Πειραιά σπουδάζουν πάνω από 10.000 νέοι και νέες και από αυτούς δικαιούνται δωμάτιο σε κάποια εστία κάτω από 20, ενώ επαρχιώτες είναι πάνω από 3.000 σπουδαστές σύμφωνα με στοιχεία του ιδρύματος. Αντίστοιχα στο ΤΕΙ Αθήνας μόνο τα τελευταία 3 χρόνια, εισήχθησαν στο ίδρυμα πάνω από 3.000 επαρχιώτες σπουδαστές.

Διαμερίσματα, κτιριακά συγκροτήματα, καταστήματα, γραφεία, κληροδοτήματα, οικόπεδα- φιλέτα νοικιάζονται σε επιχειρήσεις ή αφήνονται να ρημάζουν. Απαιτούμε να αξιοποιηθούν τώρα δημοτικά ακίνητα για τη δημιουργία νέων εστιών, στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και ενοίκια. 

Απαιτούμε:

Την ανέγερση νέας εστίας για τους σπουδαστές των ΤΕΙ, στο Πάρκο Τρίτση ή σε όποιο άλλο χώρο κρίνεται δυνατό, δωρεάν και αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους.

Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.

 Δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία!

Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας

Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ:ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας

Comments are closed.