Ενημερωτικό δελτίο προς τους φοιτητές και σπουδαστές για τη στάση των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ – ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ απέναντι στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, σωματεία, συνδικάτα, αγροτικοί σύλλογοι, σύλλογοι επαγγελματιών, επιτροπές ανέργων, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, σωματεία συνταξιούχων δίνουν μάχη για την επιτυχία του πανελλαδικού – παλλαϊκού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα. Ήδη οι αποφάσεις συμμετοχής φτάνουν τις 600 από όλη την Ελλάδα!

Με οδηγό το σύνθημα «Ήρθε η ώρα ν' ακουστεί και η δική μας φωνή, η φωνή του λαού, η φωνή των χιλιάδων βασανισμένων, των απολυμένων, των ανέργων, των νέων που δεν ανέχονται τα εμπόδια στις σπουδές και ένα μέλλον στην ανεργία», χιλιάδες λαού προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα με κάθε μέσο και τρόπο για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για τα μεγάλα προβλήματα που μας πνίγουν.

Υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο!

Οι δυνάμεις των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ:

Στην πλειοψηφία των σχολών καταψηφίζουν τις προτάσεις για διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων των συλλόγων με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα των φοιτητών και των σπουδαστών και να οργανωθεί η διεκδίκηση.

Σε όλες τις σχολές ψηφίζουν κατά της συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά οποιασδήποτε κινητοποίησης. Οι τοποθετήσεις τους είναι οι εξής: «η κυβέρνηση κάνει έργο, δεν πρέπει να την πολεμάμε», «η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», «κάντε υπομονή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πολυτέλεια αυτά που ζητάτε», «με τους αγώνες θα χαθούν τα μαθήματα» και άλλα τέτοια.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της.

Το ίδιο κάνουν και οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ)

Από κοινού στη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων καταψηφίζουν τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο όπως κάνουν και οι ΔΑΠ – ΠΑΣΠ!

Όχι μόνο αυτό όμως! Πολεμούν το συλλαλητήριο με λύσσα που θα ζήλευε ακόμα και η κυβερνητική ΔΑΠ! Λένε «το συλλαλητήριο είναι κομματικό», «είναι τουφεκιά στον αέρα»…

Εμείς ρωτάμε: Είναι «κομματικό» και «τουφεκιά στον αέρα» ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο στο οποίο έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετέχουν πάνω από 600 φορείς από όλη την Ελλάδα για να δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολική «βουλιάζοντας» την Αθήνα;

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Comments are closed.