Θέλουμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια και να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα!

Η χρηματοδότηση των σχολών μας από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει πιάσει πάτο! Το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2015 προβλέπει ακόμη λιγότερα χρήματα!

Κι όχι μόνο αυτό! Η υποχρηματοδότηση γίνεται το «εργαλείο» για να εντείνεται η επιχειρηματική δραστηριότητα των ιδρυμάτων, για να βάζουν οι επιχειρήσεις όλο και περισσότερο «χέρι» στις υποδομές τους, τη λειτουργία τους, στα προγράμματα σπουδών, στην έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα γίνονται εμπόρευμα και εμείς μετατρεπόμαστε σε «πελάτες»!Αυτό ήδη φαίνεται από τις πρώτες μέρες των μαθημάτων:

  • Οι πρωτοετείς με το καλημέρα ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και καθηγητές δημιουργούν απίστευτο συνωστισμό σε αίθουσες και εργαστήρια, μαθήματα «στο πόδι» που υποβαθμίζουν το επίπεδο της μόρφωσης.

  • Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ουσιαστικά ότι οι πρωτοετείς φοιτητές που περιμένουν να μετεγγραφούν θα χάσουν το 1ο εξάμηνο! Ο Πρύτανης, οι Κοσμήτορες και Πρόεδροι τμημάτων λένε ότι δεν μπορούν να αφήσουν τους πρωτοετείς πριν πάρουν μεταγραφή να παρακολουθούν μαθήματα!

  • Μας ζητάνε να πληρώσουμε σχεδόν για τα πάντα! Για το σπίτι που θα μείνουμε αν είμαστε από άλλη πόλη, για σίτιση αν δεν προλάβαμε να μαζέψουμε τα 16 (!!!) δικαιολογητικά για κάρτα, για μετακινήσεις, για σχεδιαστικά, για στηθοσκόπια, για όργανα μέτρησης, για ποδιές, για κάποια συγγράμματα, για σημειώσεις, για, για, για… Σε λίγο θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε για να κάτσουμε!

  • Καθημερινά όλο και περισσότερο, εταιρίες αναλαμβάνουν κομμάτια της λειτουργίας των σχολών μας με αρνητικές συνέπειες για μας και τους εργαζόμενους! Εταιρίες αναλαμβάνουν την καθαριότητα και απολύουν καθαρίστριες, καθαρίζουν μόνο όσο βγάζουν κέρδη. Εταιρία security αναλαμβάνει τη φύλαξη των σχολών στη θέση των απολυμένων φυλάκων για να μας τρομοκρατούν!

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ αποφάσισε να κλείσει την Πρυτανεία αρνούμενος να δεχτεί τους συλλογικούς φορείς φοιτητών και εργαζομένων που θέλουν να διαμαρτυρηθούν!

23 και 24 Οκτώβρη οργανώνουμε 2ήμερο αγωνιστικής δράσης!

Την Πέμπτη 23 Οκτώβρη 9:00 μαζική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και συνέντευξη τύπου!

Την Παρασκευή 24 Οκτώβρη

διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μαθητές!

Απαιτούμε:

Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές! Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!

Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία! 

Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών!

Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστηριακό τμήμα ή θεωρία!

Οι πρωτοετείς που θα πάρουν μεταγραφή να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια! Να μην χάσει κανείς το 1ο εξάμηνο!

Να φύγουν οι εταιρίες και οι εργολάβοι από τις σχολές! Έξω η εταιρία security από το ΕΚΠΑ!

Να μην περάσουν οι νέοι Οργανισμοί των ιδρυμάτων που εφαρμόζουν τον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο!

Καμιά διαγραφή φοιτητή που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας

την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο!

Διαδηλώνουμε μαζί με το λαό γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Comments are closed.