Αυτοδυναμία της ΠΚΣ στο Σύλλογο Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ (που στηρίζεται από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών) στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου των Νέων Φοιτητικών Εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατακτώντας την αυτοδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Αναλυτικά το αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Noέμβρη είναι: ΠΚΣ 76 (από 61), ΑΣΕ 35 και ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 18 (από 36), ενώ οι έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατανέμονται 5, 3 και 1 αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα της Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ του ΜΑΣ σημειώνει:
«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα στην εστία έδωσαν τη μάχη της ανασυγκρότησης και της μαζικοποίησης των διαδικασιών του Συλλόγου. Έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση στο να δώσει ο Σύλλογος της εστίας τη μάχη για να πάρει αγωνιστικό προσανατολισμό ενάντια στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούν οι εκάστοτε φιλομονοπωλιακές κυβερνήσεις.
Συγκροτήθηκαν εκ νέου οι πολιτιστικές ομάδες του Συλλόγου (κινηματογραφική, μουσική και χορευτική ομάδα) και διοργανώθηκαν αντιφασιστικά αφιερώματα και συζητήσεις – εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.
Οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα του ΜΑΣ, μέσα από τη δράση του Συλλόγου, το επόμενο διάστημα θα σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να ανέβει το επίπεδο της οργάνωσης, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης των εστιακών φοιτητών σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και για να αποκτήσει η πάλη σταθερό προσανατολισμό ενάντια στην πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Θα διεκδικήσουμε πιο μαχητικά:
  • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΜΠ για ανέγερση νέων εστιών, ανακαίνιση των παλιών. Επινοικίαση ξενοδοχείων για όσους φοιτητές δεν πήραν δωμάτιο.
  • Καμία σκέψη για ξεπούλημα, ιδιωτικοποίηση ή επιβολή ενοικίου στις εστίες.
  • Άμεση αποκατάσταση όλων των προβλημάτων σε θέρμανση -ψύξη, ζεστό και καθαρό νερό, φωτισμό, υλικοτεχνική υποδομή. Άμεση επισκευή προβλημάτων σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους άθλησης.
  • Έξω οι εργολάβοι. Οι εργαζόμενοι σε σίτιση, καθαριότητα, συντήρηση, φύλαξη να είναι εργαζόμενοι του ΕΜΠ με μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Πρόσληψη και επιπρόσθετου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
  • Δημιουργία minimarket εντός των εστιών με εργαζόμενους του ΕΜΠ και τιμές κόστους.
  • Δημιουργία αθλητικής ομάδας του Συλλόγου».

Comments are closed.