ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣ: ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο “ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ” ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΕΣΤΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μετά από την αποφασιστική παρέμβαση των μελών του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και με τη στήριξη των Δυνάμεων του ΜΑΣ, έσπασε ο τσαμπουκάς του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας!!!

Η προσπάθεια της Εφορείας εστιών να προχωρήσει “κεκλεισμένων των θυρών” και με συνοπτικές διαδικασίες την απομάκρυνση 3 συναδέλφων μας από τις εστίες, με την αιτιολογία ότι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητο, συνάντησε τοίχο αντίστασης, την αλληλέγγυα στάση των συναδέλφων εστιακών αλλά και σπουδαστών που δε διαμένουν στις εστίες. Τονίζουμε ότι η εν λόγω συζήτηση έρχεται ως συνέχεια των 2 διώξεων σε εστιακούς, λόγω μη καταβολής του χαρατσιού που προβλέπει ο κανονισμός των εστιών.

Αναδείχθηκε η απαράδεκτη ενέργεια να συζητηθεί η απομάκρυνση ερήμην των εν λόγω σπουδαστών και το σώμα της Εφορείας αναγκάστηκε να αποδεχτεί ότι “πρέπει να παραβρίσκονται οι σπουδαστές όταν συζητιούνται προσωπικά ζητήματα”.

Έπεσε στο κενό η προσπάθεια προσωποποίησης και διαβολής των εκπροσώπων των σπουδαστών, από τον Οικονομικό διευθυντή του ΤΕΙ και διορισμένο πρόεδρο της Εφορείας των Εστιών.

Μετά από παρέμβαση του σώματος της κινητοποίησης, δεν απαντήσανε στο ζήτημα ότι με βάση τον απαράδεκτο, αντιδραστικό και όπως φαίνεται “προχειρογραμμένο” κανονισμό των εστιών, πρέπει να διωχθούν ΟΛΟΙ οι διαμένοντες στις εστίες ( σε προηγούμενη ανακοίνωση αναφέρουμε ότι, για να διαμένεις στις εστίες απαγορεύεται να έχεις από θερμαντικό σώμα μέχρι και ραδιόφωνο!)

Η συνεδρίαση της Εφορείας αναβλήθηκε, μετά από απαίτηση του εκπροσώπου του Μ.Α.Σ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου της ΣΤΕΦ, να  μην συζητηθεί κανένα ζήτημα στην Εφορεία Εστιών που απορρέει τον αντιδραστικό κανονισμό, έως ότου συζητηθεί ως θέμα από την Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ την Δευτέρα 15/12 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Έγινε καθαρό ότι καμία απομάκρυνση σπουδαστή ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να γίνει, με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό. Θα μας βρουν μπροστά τους!

Η Γραμματεία Λάρισας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και η Διοικούσα Επιτροπή του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου Εστιακών καλούν σε κινητοποίηση την ώρα της συνέλευσης, έξω από το χώρο της συνεδρίασης (Δίπλα από το αμφιθέατρο του Συνεδριακού).

Comments are closed.