Καταγγελία για την προσαγωγή συνδικαλιστών φοιτητών έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, του Υπουργείου Δικαιοσύνης  και της Αστυνομίας που προχώρησε στην προσαγωγή συνδικαλιστών φοιτητών, μελών Διοικητικών Συμβουλίων Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι συνδικαλιστές πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός  και να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο λοκ αουτ στις σχολές του ΕΚΠΑ με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού.
Απαίτηση των συνδικαλιστών ήταν να συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου για να παραδώσουν τα αιτήματά των φοιτητικών τους συλλόγων. Αντί για αυτό δυνάμεις των ΜΑΤ τους περικύκλωσαν και προχώρησαν στην προσαγωγή τους.
Το αιτιολογικό ήταν ότι βρίσκονται σε «απαγορευμένη ζώνη» συγκεντρώσεων και ότι αποτελούν κίνδυνο(!!!) για την ασφάλεια  του Τούρκου πρωθυπουργού.
Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενέργειες του τελευταίου διαστήματος που εντείνουν την τρομοκράτηση του λαού.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης πάει χέρι-χερι με την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές, την ολοκληρωμένη μόρφωση και την δουλειά με δικαιώματα, που τσακίζει κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν την απαράδεκτη προσαγωγή των φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό που τη συνοδεύει.
Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός. Η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε νέου.
Όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή 7/12 στις 17:30 στην Ομόνοια!
Καμιά αναμονή στα νέα παζάρια κυβέρνησης – τρόικα!
Όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση!

Comments are closed.