Όταν ακούς για “λιτό βίο” και υπομονή… ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ

H εκρηκτική κατάσταση στις σχολές μας!
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Η πραγματικότητα που βιώνουμε στις σχολές μας δεν κρύβεται, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Τα τεράστια έξοδα για σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα, μετακινήσεις
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «η οικονομική διάσταση και αυτών των μέτρων (για την παιδεία) υπόκειται σε λεπτομερή κοστολόγηση και ιεράρχηση ενώ η πλήρης ικανοποίηση τους συναρτάται με την οικονομική κατάσταση της χώρας» Δηλαδή … έχει ο "θεός" Προτεραιότητα της νέας συγκυβέρνησης δεν είμαστε εμείς και οι ανάγκες μας αλλά η στήριξη:
Του κεφαλαίου που έτρεξε να δώσει τις "ευλογίες" του στη νέα συγκυβέρνηση όπως ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η BUSINESSEUROPE.
Στους 559 μεγαλομετόχους στην Ελλάδα που εμφανίζουν περιουσία που ξεπερνά τα 67 δισ. δολάρια, στους οποίους η νέα κυβέρνηση εγγυήθηκε "μεταρρυθμίσεις, διευκολύνσεις και ανταγωνιστικότητα".
Τα όνειρά μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ασυμβίβαστα με τα κέρδη τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων.
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Η τραγική υποχρηματοδότηση των σχολών μας
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται καμία επιστροφή των κλεμμένων τόσων χρόνων, ούτε επαρκής κρατική χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει δωρεάν σπουδές για όλους. Αντίθετα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με την εταιρία LAZARD, εταιρία σύμβουλο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ που είχε προχωρήσει το 2012 σε "κούρεμα" των αποθεματικών σε ΑΕΙ πάνω από 87εκατ. ευρώ και σε ΤΕΙ πάνω από 100εκατ.ευρώ. Λεφτά δηλαδή που έκαναν "φτερά", αφήνοντας τα Ιδρύματα μας να ρημάζουν από την έλλειψη χρηματοδότησης.
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: Οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για ΑΕΙ-ΤΕΙ
Όπως λέει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  "σεβόμαστε τις δεσμεύσεις με την Ε.Ε.". Δεσμεύσεις με την Ε.Ε. όμως είναι η Διακήρυξη της Μπολόνια και οι εξειδικεύσεις της, είναι  οι κατευθύνσεις για τον "Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης".
Οι κατευθύνσεις της ΕΕ σημαίνουν:
Απόλυτη υποταγή της ακαδημαϊκής έρευνας στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Τεράστια υποχρηματοδότηση και αδυναμία λειτουργίας των σχολών μας.
Μπίζνες των μεγάλων επιχειρήσεων με την λειτουργία των ιδρυμάτων, συμβάσεις με τους εργολάβους, αξιοποίηση της περιουσίας των ιδρυμάτων από επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ακόμα περισσότερη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας.
Ότι η επιστημονική μόρφωση μετατρέπεται συνεχώς σε εφήμερη κατάρτιση.
Παραγωγή φθηνών χειριστών της νέας τεχνολογίας, την οποία αδυνατούν να κατανοήσουν.
Σημαίνει πτυχία που δεν θα εξασφαλίζουν δουλειά αλλά συνεχές κυνήγι από την ανεργία, στην επανακατάρτιση και την "ψευτοδουλειά". 
 
Άλλωστε η νέα ηγεσία του Υπουργείου δηλώνει ήδη ότι θα ανοίξει "διάλογο και θα κινηθεί σε νέο πλαίσιο εντός των ήδη υπαρχόντων κατευθύνσεων". Δηλαδή συνέχιση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. που υλοποιούνταν.
Ο αντίπαλος είναι ακόμα εδώ!
 
Την ώρα που οι οικογένειές μας ματώνουν, τα μονοπώλια συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στην εξαθλίωση μας.    
Μάλιστα ο νέος υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά : «Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά. Όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους». Δηλαδή μας ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίζουμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουμε!
Διαφορετικός δρόμος για το "λιτό βίο"
Η διαπραγμάτευση που κάνει η νέα συγκυβέρνηση με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ (δηλαδή με την τρόικα), αφορά τη "μάχη" που δίνουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για το ποίος θα βγει νικητής στο κυνήγι του κέρδους. Για όλους αυτούς που κάθονται στο τραπέζι είναι δεδομένο το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στη μόρφωση και την αξιοπρεπή ζωή. Προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο Ομπάμα, η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι και τόσα άλλα γεράκια του συστήματος είναι "σωτήρες" μας. Θέλουν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να γίνει ενεργός υποστηρικτής για το "νέο" μεσοπρόθεσμο που ετοιμάζουν.
Στους δρόμους θα βγούμε με τη σημαία των σύγχρονων αναγκών μας όχι για να πάρουν ζεστό χρήμα οι επιχειρηματίες.
 
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!
Διεκδικούμε:
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!
  • Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτήρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία!
  • Ούτε ευρώ για σίτιση-μετακίνηση-αναλώσιμα!
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών! Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος!
  • Να μην περάσει ο νέος Οργανισμός που εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο!
  • Να καταργηθεί ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!
  • Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας! Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με λιγότερα από 751€! Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών! Να μην διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του!
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους!

Comments are closed.